A BÁCSVÍZ vizsgálja felül új számlázási rendjét!

0

Telefonos önkormányzati képviselői fogadóórámon számos megkeresést kaptam, köztük a BÁCSVÍZ Zrt. számlázási rendjének módosításával kapcsolatban. Mint ismeretes, március elején kapták meg a nagykőrösiek a szolgáltató levelét, amely szerint a víz- és csatornadíj számlaküldési gyakorlatuk március 1-től megváltozott. A korábban megszokott havi gyakoriságú számlakiállítás helyett kéthavonta készítik el a részszámlákat és így a díj fizetése is kéthavonta lesz esedékes. Ez azt jelenti, hogy ritkábban, de dupla nagyságú összeget kell majd egyszerre fizetnünk. Félő, hogy sok nagykőrösi családnak ez terhet fog jelenteni.
A témával kapcsolatban az alábbi levelet küldtem Kurdi Viktor úrnak, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatójának:

Hasonló cikkünk  BÁCSVÍZ-számlázás: van lehetőség a részletfizetésre

Tisztelt Vezérigazgató Úr!
E havi telefonos önkormányzati képviselői fogadóórámon és a közösségi oldalamon is több megkeresést kaptam azzal kapcsolatban, hogy a BÁCSVÍZ Zrt. a víz- és csatornadíj számla küldési gyakorlatát megváltoztatta, a havi gyakoriságú számlakiállítás helyett kéthavira tért át.
Általános vélemény, hogy sokaknak jelentős terhet fog jelenteni a kéthavi számla egyszerre történő befizetése. A hozzám fordulók zöme átlagosan 6000-8000 forint közötti díjat fizetett havonta, ami mostantól 12000-16000 forint egyszeri kiadást fog jelenteni.
Sérelmesnek tartják, hogy a változásról a BÁCSVÍZ Zrt. nem adott előre tájékoztatást, erről a lakosság „visszamenőleg”, a március elején kézhez kapott számlához mellékelt levélből értesült, a szolgáltató a döntését nem indokolta, másrészt az intézkedés éppen a koronavírus-járvány közepén történik, amikor sok családnak egyébként is bizonytalanná vált anyagilag a helyzete.
Mindezekre figyelemmel kérem, hogy döntésüket szíveskedjenek felülvizsgálni!

Hasonló cikkünk  A keresztény alapú cégvezetésről lesz konferencia

László Ferenc
önkormányzati képviselő (Jobb Nagykőrösért)
az MSZP nagykőrösi elnöke