fbpx
8.9 C
Kecskemét
2023. március 23., csütörtök

FRISS HÍREK

A kecskeméti polgármestert támadó trollokról ír egy kormánypárti lap

A Magyar Nemzet néven megjelenő kormánypárti lap azt írja, hogy rendre feltűnnek a nagyvárosokban balliberális bérkommentelők, vagyis trollok, hogy így gerjesszék a hangulatot a közösségi médiában. Majd „kutatómunkájuk” alapján arról írnak, hogy Kecskeméten is megjelentek trollok Szemereyné Pataki Klaudia Facebook oldalán.

.”..a tapasztalatok szerint az álnéven kommentelők kizárólag a hangulatkeltéssel foglalkoznak. Van, aki rendszeresen, mások időszakosan „dolgoznak”, sokuk arrogáns, nyomdafestéket nem tűrő stílusban reagál a polgármesteri bejegyzésekre, többeket ezért le is tiltottak.” – írja a lap.

Hogy az újság miből következtet arra, hogy a trollnak minősített kommentelők pénzt kapnak az írásért, azt nem tudjuk. Talán személyes tapasztalatuk van e téren. Még azt is írja egy másik várost felemlegetve, hogy vélhetően ellenzéki politikusok állnak az ilyen trollok mögött.

Gyáva és hazug lejárató Facebook oldalak Kecskeméten

Arról persze nem kesereg a Magyar Nemzet néven megjelenő sajtótermék, hogy Kecskeméten trollok, beazonosíthatatlan személyek olyan Facebook oldalakat kezdtek üzemeltetni, amelyeken alpári stílusban, hazug posztokkal igyekeznek lejáratni a kecskeméti ellenzéket, manipulált fotókkal kinevettetni ellenzéki képviselőket. Hogy milyen indíttatásból és pénzből teszik ezt, azt csak sejteni lehet, mindenesetre árulkodó az a néhány visszatérő lájkoló, akik olyan lapokat vezetnek/vezettek, amelyek nem vádolhatók azzal, hogy az ellenzékkel finoman bánnának. És árulkodó az is, hogy több témában a helyi kormánypárti narratívát ismételgetik ezek a lapok, veszik át.

Hasonló cikkünk:  Izsáki út: Nyáron egy nagyobb forgalmi változás várható

Kecskeméti újságírók a szennyoldal lájkolói között

Az egyik ilyen oldal legelső bejegyzését az a Garaczi János lájkolta, aki MTI tudósító volt, és ő az önkormányzati Kecskeméti Televízió felügyelőbizottságának az elnöke. Ott van a lájkolók között Bán János, aki korábban a Kecskeméti Televíziót irányította, most az M5 csatorna igazgatója. Ott van Noszlopy Miklós, aki a Keolt, és ott van Rajnai Attila, aki a Hírösvényt csinálja. Utóbbi egy velős hozzászólással is illette az ellenzéki összefogásról szóló posztot.

Hasonló cikkünk:  Államtitkár: akkumulátorgyárat építenek Kecskeméten – a polgármester az ellenkezőjéről beszélt

Új hírportál a Fidelitashoz és a Fideszhez köthető főszerkesztővel

És a bokrok alatt lopakodik egy impresszummal is rendelkező megyei kitekintésű hírportál, amelynek főszerkesztője több szálon köthető a Fidelitashoz és a Fideszhez. Ráadásul abban az időben vezetett egy állami céget, amely nem tudott elszámolni a gazdálkodásával ezekben az években. Az Állami Számvevőszék feljelentést is tett. A cég később azzal indokolt, hogy a gazdálkodást tisztázó fontos iratok egy része elázott egy felhőszakadásban. Ebben az időszakban kapott 3 milliárd forint uniós pénzt az államtól a cég. A hírportált személyesen Salacz László fideszes képviselő ajánlja saját Facebook oldalán.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...