fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Ahogy a csövön kifér, úgy népszerűsíti az Önkormányzati Hírek a kínai vakcinát

Láthatóan mindent megtesz a fideszes és a közszolgálati országos média (tulajdonképpen ugyanaz), hogy felpörgesse az oltási folyamatot a távol-keleti oltóanyaggal. A közmédiához tartozó Magyar Távirati Iroda (MTI) több fotóriportban számolt be a február 24-i eseményekről: az állami hírügynökség hozzáállásáról mindent elmond, hogy késő délutánig 69 fotót tett közzé a szer kiszállításáról, beadásáról az ország számos pontjáról, több háziorvosi rendelőből. December 26-án, amikor az európai uniós beszerzés keretében hazánkba jutott Pfizerrel elindult az oltás, az MTI mindössze 20 képet tett közzé. A kínai vakcina beadásáról készített képek jelentős részét a fideszes média átvette, a cikkek címében rendszerint hangsúlyozták, hogy „világszerte nagy népszerűségnek örvend” (Magyar Nemzet), mennyire biztonságos és hatásos (Origo, Híradó.hu). A Népszava összesítése szerint a kínai Sinopharm oltóanyagot már korábban is kiemelten kezelte az állami média, a szer – melyből február 16-án érkezett meg az első szállítmány – hazai útjáról 8 nap alatt 180 képet adott közre az MTI. Ugyanakkor a Pfizerrel már két hónapja folyik az oltás, ám február 24. délutánjáig 143 fotó készült a felhasználásáról.

Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”
Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”

A nagykőrösi polgármesteri kabinet által készített Önkormányzati Hírek természetesen ebben is követi a fideszes propagandát. Már a címlapon az egyik fideszes önkormányzati képviselő apja látható (micsoda véletlen!), aki dr. Papp Kornél háziorvostól kapja az oltást. A cikk szerzője, a mindenhez (is!) értő Horváth Tibor (HT) lelkesen írja: „volt, aki örömét is kifejezte, hogy a kínai védőoltást kaphatja meg”. Nevet természetesen nem ír a szerző, így akár azt is hihetjük, a kínai vakcinát senki sem ajnározta, csak Czira hűséges emberének kitalációja a kötelező megfelelés jegyében.

Dr. Kovács Zsolt gyermekorvos is beszállt a fideszes propaganda kínai vakcina-kampányába. A lap 9. oldalán, közvetlenül egy baloldalt gyalázó hirdetés fölött mondja el – természetesen HT-nek nyilatkozva –, hogy a „kínai vakcina is tökéletesen bevált technológiával készült”.

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

Nem maradhatott ki a sorból dr. Szabó László sem – naná, hogy HT a szerző –, aki a 13. oldalon hosszasan indokolva egyenesen azt állította, „a kínai védőoltás a legmegbízhatóbb védőoltás”.

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?

A kormányzati propaganda helyben történő nagyobb fokozatra kapcsolása nem véletlen, mivel több háziorvos arról számolt be a médiának, hogy nem szívesen olt a kínai vakcinával. De korábban a hvg.hu megbízására készült Mediánfelméréséből az is kiderült: még a fővárosi fideszes szavazóknak is kevesebb mint fele bízik a kínai vakcinában, míg az ellenzéki szavazók túlnyomó többsége a nyugati gyártmányt választaná.

A közbizalmat nagyban gyengítette, hogy a kínai vakcinák esetében a hazai engedélyező hatóság zavaros, átláthatatlan eljárás keretében, rendkívüli könnyítéssel adta meg a magyarországi alkalmazási engedélyt.

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...