fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Bodrozsán: Mit rejteget a fideszes városvezetés az SOS ingatlanai körül?

Bodrozsán Alexandra újabb posztot írt a kecskeméti SOS gyermekfalu eladott ingatlanairól. Mint korábban megírtuk, magánkézbe kerültek az értékesített ingatlanok, az önkormányzat ajánlatot sem tett ezekre. A képviselő emlékeztet, hogy aláírásgyűjtésbe is kezdett azért, hogy az önkormányzat vegye meg az épületeket, de „a kormánypárti képviselők egyesével szavazták le a lakossági akaratot.”

„Éppen ezért botránkoztatott meg a hír, miszerint az SOS Gyermekfalu meghirdetett ingatlanjai magánkézbe kerültek. A város még vételi ajánlatot SEM tett. Az értékbecslést elvégeztette, de nem tartotta fontosnak Kecskemét fideszes vezetése, hogy újra az eredeti helyén, a városunk kezében legyen az SOS Gyermekfalu meghirdetett területe.”írja Bodrozsán Alexandra.

A Szövetség képviselője azt írja posztjában, hogy Kecskemét jegyzője írt alá egy levelet, amelyben arról ad tájékoztatást, hogy a törvény szerint 10 évig nem nyilvános az értékbecslésről készült dokumentum. Ez a levél megtekinthető itt, miután kikérte egy magánszemély ezt a dokumentumot, és erre volt ez a válasz.

Ez az értékbecslés már csak azért is érdekes, mert anno Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester azt mondta a közgyűlésen, hogy Bodrozsán az akciójával akár 20 millió forint kárt is okozhatott az önkormányzatnak, tehát ennyivel drágábban veheti meg az ingatlanokat, vagy akár miatta meg is hiúsulhat az ügylet. A dokumentumból kiderülhetne, hogy reális elképzelés volt az eladó részéről a hirdetési ár, vagy az az értékbecslő szerint annyira magas volt eleve, hogy az önkormányzat -felelős vagyongazdálkodóként- nem is tehetett ajánlatot, tehát nem Bodrozsán képviselőn ment el az üzlet. Ugyanakkor, amennyiben erről van szó, akkor Bodrozsán képviselő talán túloz, amikor azt írja, hogy a városnak nem voltak fontosak az ingatlanok. Az értékbecslés ugyanis azért kötelező ilyen értékű ingatlanok esetében, hogy az önkormányzat tisztában legyen, hogy egy előtte álló üzlet során a kezében lévő közpénzzel hogyan bánhat felelősen.

Hasonló cikkünk:  Tisztelet és versengésmentesség – Üzbegisztán egy kecskeméti fotóriporter lencséjén át

Bodrozsán: Mit rejtegetnek?

A levélben egy törvény mögé bújva tudatták azt, hogy nekik ebben a helyzetben így kell eljárniuk. Azonban valószínűleg szándékosan nem mentek egy bekezdéssel lejjebb a szóban forgó törvényben, mely lehetővé teszi, hogy ezt a “titkosítást” feloldják. Vagyis lenne rá lehetőségük, de titkolják. Ebből könnyen jön a kérdés:
MIT REJTEGET KECSKEMÉT FIDESZES VÁROSVEZETÉSE?”zárja posztját Bodrozsán Alexandra.
Az interneten több olyan értékbecslést is találtunk, amelyet különböző önkormányzatok nyilvánosságra hoztak, lényegében nem sokkal az értékbecslés után.
Hasonló cikkünk:  Izsáki út: sok korlátozást feloldanak, de van, ahol továbbra is csak két sáv lesz használható

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...