fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Egy éve jeleztük, de a város nem vitte el a szemetet, amit most egy gazda megtett

Egy éve írtunk róla és jeleztük, hogy brutális mennyiségű illegális hulladékot találtunk az 541-es út mellett fekvő erdősáv melletti földeknél. 2020 februárjában több száz négyzetméteren találtunk elszórtan nagy mennyiségű szemetet, benne kocsigumit, hűtőt, építési törmeléket, háztartási hulladékot és mindenféle odahordott mocskot.
A hiros.hu most arról számolt be, hogy:

300 tonnányi szemétre talált egy kecskeméti gazda a földjeit övező kiserdőben.”

Ez a helyszín, ahol a föld új tulajdonosa meglátta a szemetet, pontosan azzal a területtel egyezik meg (a volt Matkói út kereszteződésétől nem messze), amit mi is jeleztünk 13 hónapja, de az illetékes szervek részéről nem történt érdemi lépés a terület ártalmatlanítására.

A pirossal jelzett területen több száz négyzetméteren terült el a szemét több mint 1 éven át

A helyszíni tudósítás szerint a gazda, mivel nem bírta nézni a szeméthegyet neki látott a takarításnak. Körülbelül 300 tonna szemetet szedtek össze szétválogatva. Csak az összegyűjtés és elszállítás egy millió forintjába kerül a gazdának. A cikkben azt is megjegyzik, hogy a szemét elhelyezése a szemétlerakóba tonnánként 17 ezer forintba kerül, ami újabb fél millió forint.Ezt az összeget azonban már nem kellett kifizetnie a gazdának, mert azt az önkormányzat átvállalta, így ezt a díjat elengedték a lerakóban.
Szeberényi Gyula Tamás is megszólalt, aki néhány hónapja feltűnően, szinte kampányüzemmódban beszél az egyre súlyosbodó kecskeméti szemét helyzetről. Az alpolgármester elmondta, hogy megpróbálják a hulladékgazdálkodást egy modern átfogó rendszerben megreformálni. Ebben az évben érkezik minden háztartáshoz egy szelektív, illetve egy lebomló hulladék tárolására alkalmas kuka.  Az elhelyezésüket úgy próbálják rendezni, hogy ne legyen közterületen és ne legyen turkálható. Az alpolgármester hozzátette, hogy szerinte a guberálók és az ingyen lomtalanítást végzők okozzák a legtöbb gondot.
A hiros.hu azt is írja a volt Matkói út kereszteződésétől nem messze talált szeméthegy kapcsán, hogy:

„Sajnos az ehhez hasonló illegális lerakatokból számtalan rejtőzhet még a hírös várost övező területeken.”

Egy évvel ezelőtti cikkünk:

Brutális mennyiségű illegális hulladék a déli iparterület környékén – fotók

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...