fbpx
2.9 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Egy mentős szerint a kommunikáció a lakosság felé az, hogy minden rendben van, ezzel szemben a valóság teljesen más

- Advertisement -

Nem győzik a sok riasztást a fővárosi mentők, ezért vidékről vezényelnek fel komplett mentőegységeket Budapestre. Ezeket a mentőautókat helyben a többi, megyei egységnek kell pótolnia.

Egy Nyugat-Magyarországi mentődolgozó az RTL Híradónak azt mondta, egyre több szolgálatot kell Budapesten ellátniuk, nem vihetnek magukkal élelmet, és akár 15-20 órát kell így dolgozniuk. „Egyszerűen nem megoldott se a pihenés, se semmi igazából” – mondta, és hozzátette, hogy a beosztás szerint ebben a hónapban 40-50 óra túlórát kell végezniük. A mentődolgozó arról is beszélt, hogy többször előfordult, hogy egy 24 órás szolgálatban csupán a kétszer 20 perces, kötelező pihenőidőre tudnak megállni.

„A kommunikáció a lakosság felé az, hogy mindent meg tudunk oldani, minden rendben van, ezzel szemben a valóság az teljesen más, itt durván leterhelt dolgozókról van szó. Nagyon sok mentődolgozó nevében tudok most beszélni, a hangulat az nem tudom, hogy volt-e ennyire rossz az elmúlt öt évben” – mondta az RTL-nek a mentődolgozó.

Hasonló cikkünk:  Az MTVA 15 milliárd forinttal többet kap majd a választás évében

Hadházy Ákos is hasonló túlterheltségről számolt be egy ma reggeli Facebook bejegyzésében:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...