Egy mentős szerint a kommunikáció a lakosság felé az, hogy minden rendben van, ezzel szemben a valóság teljesen más

0
Fotó: Országos Mentőszolgálat

Nem győzik a sok riasztást a fővárosi mentők, ezért vidékről vezényelnek fel komplett mentőegységeket Budapestre. Ezeket a mentőautókat helyben a többi, megyei egységnek kell pótolnia.

Egy Nyugat-Magyarországi mentődolgozó az RTL Híradónak azt mondta, egyre több szolgálatot kell Budapesten ellátniuk, nem vihetnek magukkal élelmet, és akár 15-20 órát kell így dolgozniuk. „Egyszerűen nem megoldott se a pihenés, se semmi igazából” – mondta, és hozzátette, hogy a beosztás szerint ebben a hónapban 40-50 óra túlórát kell végezniük. A mentődolgozó arról is beszélt, hogy többször előfordult, hogy egy 24 órás szolgálatban csupán a kétszer 20 perces, kötelező pihenőidőre tudnak megállni.

Hasonló cikkünk  Palancsitával lepte meg egy kecskeméti büfés a mentősöket a munkájukért

„A kommunikáció a lakosság felé az, hogy mindent meg tudunk oldani, minden rendben van, ezzel szemben a valóság az teljesen más, itt durván leterhelt dolgozókról van szó. Nagyon sok mentődolgozó nevében tudok most beszélni, a hangulat az nem tudom, hogy volt-e ennyire rossz az elmúlt öt évben” – mondta az RTL-nek a mentődolgozó.

Hadházy Ákos is hasonló túlterheltségről számolt be egy ma reggeli Facebook bejegyzésében: