fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Félrevezető üzenetet kaptak óvodai szülők a gyermekfelügyeletről Kecskeméten

- Advertisement -

Az egyik óvodai csoport Facebook csoportjában jelent meg a következő üzenet:

Miután nem személyesen írt az óvodavezető a csoportba, kitakartuk a nevét. Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy ő maga nem ezt az üzenetet továbbította a csoport felé, csak így került ki oda az üzenet az óvodai alkalmazott által.

Ezzel ugyanis az a baj, hogy a kormányrendeletre hivatkozik, de az nem csupán a védekezésben dolgozó szülőknek hagyja meg lehetőségként a gyermekfelügylet kérését. A rendeletből kifotóztuk az ide vonatkozó részt.

A rendeletben valóban benne van, hogy aki a védekezésben dolgozik, az élhet a lehetőséggel, ugyanakkor abban az esetben is kérhető a gyermekfelügyelet, ha a szülő munkavégzés miatt nem tud otthon maradni. Ez is kiderül a rendeletből. Tehát az ilyen szöveggel küldözgetett üzenetek hiába hivatkoznak a kormányrendeletre, így nem a valóságot tükrözik. Miután az óvodavezető alá több tagintézmény is tartozik, több száz szülő kaphatott ilyen üzenetet. Ha valóban tőle indult így az üzenet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...