fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Ferdített Lévai Jánosné a kósafalui játszótérről

- Advertisement -

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) volt a Gong Rádió vendége csütörtökön, és a rászánt 10 perc nagy részében a Kósafaluba tervezett játszótérről beszélt, amiről már többször is írtunk. Beszámoltunk arról, hogy:

Nem pontosan az volt a levélben, mint amiről beszélt Lévainé

Most azonban érdekeset állított Lévai Jánosné a rádióban. Ezt mondta:

„Én minden postaládába eljuttattam egy levelet, és szerettem volna megtudni, hogy valóban tegyük-e át a játszóteret másik helyszínre. 65 igen aláírást kaptam a régi helyszínre és 23 tiltakozás volt a Nyereg utca és a Számadó utca sarkához.”

Megszereztük ezt a levelet. Ebben a kérdés így szólt:

„Szeretnék-e, hogy a játszótér megépüljön vagy nem.”

A kérdés előtt pedig azt írta, hogy csak önkormányzati területre tud az önkormányzat bármit létesíteni. Majd azt állította a képviselő, hogy

„Kósafaluban csak a Számadó utcában van önkormányzati terület.”

A fejlemények ismeretének tükrében ez a kijelentés nem volt igaz, arra azonban alkalmas lehetett, hogy befolyásolja a válaszadókat. Hiszen ha nem a tervezett terület, akkor másik sem, mert nincs másik lehetséges helyszín a városrészben. Így adja ki a logika. Erre erősített rá a következő mondat is a levélben:

Hasonló cikkünk:  Nerkölcsi dilemma - Megjelent a Nernia krónikái parodisztikus kalandkönyv

„A játszótér fejlesztéséért az Önök érdekében lobbiztam, de amennyiben nem szeretnék, hogy megépüljön a játszótér, akkor természetesen elállunk tőle.”

Nem volt igaz, hogy csak a tervezett helyszín az egyetlen önkormányzati terület a városrészben

A tiltakozás egyetlen pillanatában sem merült fel, hogy ne legyen játszótér a városrészben, csupán a helyét kifogásolták. Mégis a levél végén a kérdésre csak igent vagy nemet lehetett jelölni (értsd: kell vagy nem), és így lehetett bedobni a képviselő levelét a megadott helyeken. Véleményünk szerint nem is kérdezhette azt, hogy vagy a tervezett terület vagy egy másik, hiszen maga állította a levél elején, hogy nincs másik hely, ahova építeni lehetne.

Tehát nem volt igaz, hogy csak a Számadó utcában van önkormányzati terület a városrészben, és erre már utaltunk is, amikor egy közfeladat-ellátási szerződésre hivatkozva azt írtuk, hogy két terület is van itt a Számadó utcain kívül az önkormányzat tulajdonában, ráadásul ezek a szerződés szerint közparkok. Most az egyik területre épül majd a játszótér. A képviselő azt mondta a műsorban, hogy szerinte már ebben az évben megépülhet a játszótér.

Íme a levél:

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...