fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Gazdag fideszes városok kapják a szegény régióknak szánt uniós pénzeket

- Advertisement -

Nem csak a magyar állami turisztikai hivatal (MTÜ) osztja aránytalanul a közpénzt fideszes és ellenzéki vezetésű városok között, hanem az uniós források felhasználását kezelő Széchenyi 2020 program összesen közel 500 milliárd forintjának szétosztása is egyoldalú képet mutat, írja a G7.hu.

Az EU regionális támogatásainak célja a szegényebb régiók felzárkóztatása. A 2019-es önkormányzati választás után, a kormánypárti vezetésű városok mégis látványosan több pénzt kaptak, pedig gazdagabbak is. Az ellenzék vezette hét megyeszékhely 2019-ben egy főre vetítve átlagosan 20 ezer, a fideszes vezetésűek 45 ezer forintot kaptak.

A legtöbb támogatásban részesített hat önkormányzat fideszes vezetésű, nekik 36,3 milliárdot osztottak, a hét ellenzéki irányítású városnak pedig összesen 13,6 milliárd forint jutott. Feltűnő, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap. A két leggazdagabb város, a fideszes Székesfehérvár és Veszprém kapta arányaiban a legtöbb pénzt, míg a két legszegényebb, ellenzéki vezetésű Salgótarján és Pécs a legkevesebbet.

Hasonló cikkünk:  Áttörés: Yggdrasil magyarországi terjeszkedése újradefiniálja az iGaming tájképet
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...