fbpx
12.6 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

„Gyűlöletkampány” hatása: már a közalkalmazott akasztaná a baloldaliakat!

- Advertisement -

T. Ferenc kocséri közalkalmazott akasztana! Ahogy Kökény Gábor nagykőrösi önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzéséhez fűzött hozzászólásában kifejtette „lámpa oszlopon jól mutatnátok piszkos komcsik”.

Hogy az intelligensnek finoman fogalmazva sem mondható üzenetnek az ellenzéki Kökény Gábor, vagy az általa megosztott képen látható Dobrev Klára, illetve Botka László volt-e a címzettje, az nem derül ki. Ahogy az sem, hogy ezt a féktelen gyűlöletet mi váltotta ki T. Ferencből? Valamelyik személlyel olyan feloldhatatlan ellentéte van, amelynek egyetlen rendezési módja, a másik felakasztása?
Vagy pusztán egy, a Fidesz fröcsögő gyűlölködését példának tekintő emberrel van dolgunk, akinek szellemi szintje nem engedi meg azt, hogy megkülönböztesse a jót és a gonoszt, útját állva a felböffenő primitív ösztöneinek?

Nyilván az ilyen mondatokat olvasva T. Ferenc közalkalmazottra büszke a helyi Fidesz, vagy akár a település fideszes polgármestere is, aki netán még elégedetten csettintett is egyet: jól mögmondta!

T. Ferenc gyűlölködése, a baloldali emberek felakasztásáról való fantáziálása egyenes következménye a Fidesz gyűlöletpolitikájának. Annak, hogy a kormánypárti holdudvar elszabadult csahosai, Bayer Zsolttól Bencsik Andrásig ezt a stílust honosították meg a magyarországi közbeszédben. Tették ezt annak ellenére, hogy az ellenzék jelenlegi vezető politikusai, Jakab Pétertől kezdve Fekete-Győr Andráson át Tóth Bertalanig, már életkorukból fakadóan sem voltak kapcsolatban az előző rendszerrel. Ellentétben például azokkal a fideszes vezetőkkel (ne menjünk messzire, pl. Czira Szabolcs), akik maguk is tagjai voltak a kommunista pártnak, csak erről manapság mélyen hallgatnak!

A Fidesz-propaganda primitív stílusa elérte azt, hogy ma már a politikai ellenfelekkel szemben nem szükséges érvelni, szellemi erőpróbát vívni, amihez esetleg némi intelligencia is szükségeltetne, hanem elég csak a lakájmédiának parancsot adva a másik kinézetén gúnyolódni, családtagjait gyalázni, mocskolódó jelzőket ráaggatva porig alázni. Ma a Fidesznek ez a politikája.
T. Ferenc hozzászólásából is látszik, hogy erre a mai Magyarországon, szerencsére csak egy szűk réteg esetében, de van igény.

Ezt az igényt jól tükrözi az is, ahogy egyesek Dobrev Klára koronavírus fertőzöttségére reagáltak. A politikus 5-én pénteken az alábbiakat tette közzé Facebook oldalán: „Rendszeresen járok tesztelni, most is rutinszerűen mentem és sajnos ma pozitív lett a koronavírus tesztem. Most már lázam is lett és fáj a fejem. Maradok itthon kényszerpihenőn, Feri meg akkor marad Marcival Brüsszelben. Mindenkit hívunk telefonon, akivel az elmúlt napokban találkoztam. Reméljük, hogy nem lesz nagy baj. Vigyázzatok magatokra nagyon!”

A hírt a fideszes portálok is megírták (pl. 888, Magyar Nemzet, Pestisrácok, stb.). A posztok alatt minősíthetetlen hangvételű, stílusú és tartalmú kommentek születtek – nyilván nem ellenzéki körökből…

A Nyugati Fény összeszedte a legjellemzőbb „keresztény-konzervatív” hozzászólást, melyhez annyi megjegyzést tett, hogy „Íme a Fidesz valódi arca”:
„Remélem a temetést szervezik.” „Nem vagyok kárörvendő, de remélem kipróbálja a lélegeztetőgépet.” „Gyorsan fagyállót neki.” „Rakjátok lélegeztetőgépre és zárjátok el a levegőt.”

Felfoghatatlan! Ilyen mértékű gyűlölet, kegyetlenség, embertelenség csak a legsötétebb történelmi időkben a legalantasabb ideológiák mellett létezett! Annak idején például az ilyen mentalitású emberekből kerültek ki azok a nyilas, majd később ávós pribékek, akik hasonló gondolkodást vallva kínozták, gyilkolták áldozataikat.

Az épeszű, erkölcsileg és mentálisan egészséges emberek a következőket reagálták erre: „Orbán dörzsölheti a kezét örömében, hogy sikerült elérni a népét egymás ellen ugrasztani gyalázni, ez Ő. Épeszű ember ilyen gyalázatos rágalmakat még gondolatban sem kíván embertársának, ide jutottunk sajnos.”

„EZEK A HOZZÁSZÓLÁSOK MINŐSÍTIK A HÍVŐ EMBEREKET. MELYIK TEMPLOMBA JÁRTOK?”

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...