fbpx
8.2 C
Kecskemét
2021. október 16., szombat

FRISS HÍREK

Hír- és véleményfigyelő – avagy ami a „közszolgálatból” kimaradt

Új rovatunkban kiemelünk – a teljesség igénye nélkül – elsősorban internetes újságokból, valamint Facebook hozzászólásokból számunkra is érdekesnek és fontosnak tartott gondolatokat, elsősorban olyanokat, melyek nem, vagy nem így jelennek meg a közszolgálathoz tartozó médiában.

1. A PARTIZÁN készített interjút

Bige Lászlóval, melyről a TELEX írt összefoglalót:
A Partizán életútinterjút készített Bige Lászlóval. (…)
A műtrágyából meggazdagodott Bigéről annak kapcsán olvashatunk rendszeresen 2018 óta, hogy a különféle bűntényekkel gyanúsítják, a hatóságok tavaly decemberben őrizetbe is vették. Azóta házi őrizetben tartózkodik, emiatt a Partizán interjúja is Bige nyíregyházi otthonában készült. (…)

Bige tagadja, hogy törvénytelenségeket követett volna el, az ő álláspontja szerint arról van szó, hogy egy Csányi Sándor OTP-vezérrel fennálló régi konfliktusa miatt akarják kicsinálni, és az állami szervek a NER-rel jó kapcsolatban álló Csányi érdekében vegzálják őt. (…)
A hazai sportfinanszírozás visszásságaira terelődött a szó, amikor is Bige László azt mondta, hogy 2010 után egy ideig ő maga is évente több százmillió forinttal támogatta a Fradit – nem elköteleződésből, hanem üzletet kötött a hatalommal, hogy ezért cserébe egy számára kellemetlen adónemet eltörölnek. Ez a gázbehozatalt sarcoló adó – amit még Kóka János gazdasági minisztersége idején vetettek ki – a gázimportőrök közül egyedül Bige cégcsoportját sújtotta igazán, gyakorlatilag személyre szóló adónemnek érezte, ezért lobbizott az eltörlés mellett. Állítása szerint a Ferencváros szponzorálásával néhány évre sikerült is megváltani ezt, de aztán később visszahozták, ráadásul még nagyobb kulccsal, azóta nem is fizet a Fradinak. (…)
A milliárdos azt állítja, kétszer történt olyan, hogy megüzenték neki, hogy ha elmegy Magyarországról, szabad elvonulást kap. Ő erre azt válaszolta, hogy Romániából már egyszer elment, de innen nem fog elmenni.
A milliárdos összességében úgy gondolja, hogy azért zajlik cégei ellen és ellene ez a sok eljárás, mert szívesen megszereznék a tulajdonát, de túl sokat ér, ezért pénzért nem szeretnék piaci áron megvenni, inkább tönkreteszik és aztán elveszik – ezzel próbálkoznak most szerinte, de nem fog sikerülni.

2. Z. Kárpát Dániel (Jobbik) Facebook bejegyzése:

Hosszabbítsák meg a hitelmoratóriumot️
A járványügyi válsághelyzet javában tart, ahogy a gazdasági is. Pár hét múlva pedig lejár a hiteltörlesztési moratórium, és több százezer háztartásra újabb törlesztési terhek szakadnak, a meglévő bajok mellé.
Mivel a kieső dolgozói bérek, a kieső kisvállalkozói jövedelmek nem kerültek kipótlásra, számos család költségvetése ekkor omolhat össze.
A Jobbik, mint keresztényszociális érzékenységgel bíró magyar néppárt minden döntését a magyar családok megvédésének rendeli alá, ezért követeli, hogy a moratórium ne a válság közepén, hanem majd a végén járjon le! Mivel ennek időpontja a kormány elképesztően gyenge válságkezelése miatt nem ismeretes, első körben hosszabbítsák meg a hiteltörlesztési moratóriumot az év végéig!
Emellett vegyék ki belőle azokat az “apróbetűs részeket” és rejtett költségeket, amelyek a futamidő meghosszabbítása vagy az adósok rosszabb besorolása révén károkat okozhatnak.
Ha már a konkrét segítség nem érte el a családok többségét, legalább juthassanak levegőhöz – ne a válság kellős közepén szakadjanak rájuk a terhek! Ez a segítség ugyanis előfeltétele annak, hogy a jólét mindenki számára elérhetővé válhasson.

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?
Hasonló cikkünk:  Kecskeméten is zajlik az előválasztás második fordulója - mutatjuk a helyszíneket

3. Korózs Lajos MSZP Facebook bejegyzése:

Cselekedni kell azért, hogy a jövőben is biztosítható legyen a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévők ellátása!
A kormánynak végre meg kell adnia a szociális ágazat dolgozói számára is azt az egyszeri 500 ezer forintos pluszjuttatást az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményük elismeréseként, amit az MSZP már majd egy éve követel a számukra. Az MSZP azt követeli, hogy a kormány haladéktalanul kezdjen tárgyalni az érdekvédelmi szervezetekkel egy olyan átfogó bérrendezés ügyében, amely lehetővé teszi a tisztességes megélhetést másodállás vállalása nélkül is. Ezen felül pedig azt javasoljuk, hogy a kormány vezessen be egy olyan ösztöndíjprogramot a szociális szakmához kapcsolódó szakokra jelentkezők számára, amellyel enyhíteni lehet a szakemberhiányon.

4. Dobrev Klára (DK) Facebook bejegyzése:

Felfoghatatlan, hogy a legnagyobb járvány közepén a kormány felszámolja a Szabolcs utcai hajléktalankórházat. És tudjátok, miért? Mert Orbánéknak kell az ingatlan, a kórház helyére irodaházat akarnak.
Magatehetetlen beteg embereket rak ki a kormány, akinek nincs otthonuk, nincs hova menniük. Megszüntetnek egy kórházat, pedig az egészségügy már így is a kapacitása határán van, a dolgozók az életben maradásért, és a mi életünkért küzdenek. Mégis hol van az emberség, hol van a könyörület?
Jól kormányozni csak emberséggel lehet, de úgy látom, ez teljesen hiányzik belőlük.

5. HVG.HU

Arra a kérdésre is válaszolt Fekete-Győr András, hogy kapott-e valaha anyagi támogatást Soros Györgytől.
Egy héttel ezelőtt Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, egy poligráfos vizsgálatnak fogja magát alávetni, és úgy válaszol a kommentelők kérdéseire.
A Momentum közölte, hogy a vizsgálat megtörtént, erről pedig egy videót is közzétettek a Facebookon. (…)
„Azért vetettem alá magam hazugságvizsgálónak, mert bánt az, hogy a politikusokról a többségnek tolvaj, csaló, hazug személyiségek jut eszébe. Én viszont egy olyan új politikai generációt képviselek, amely soha nem akar lopni, csalni, és soha nem akar hazudni.” – mondta.
A vizsgálaton, többek között, ezekre a kérdésekre kellett válaszolnia a Momentum miniszterelnökjelöltjének:
Kapott-e Ön valaha valamilyen anyagi támogatást Soros Györgytől, vagy valamelyik szervezetétől? Külföldi megbízásból gyűjtöttek aláírásokat a budapesti olimpiai népszavazásért? Lefizette-e Önt vagy a Momentumot valaki azért, hogy az ő véleményét népszerűsítsék? Eltitkol-e valamilyen olyan dolgot a múltjából, amely összeegyeztethetetlen a miniszterelnöki jelölésével? Csak kampányfogás a kormányváltás utáni elszámoltatási terv?
A Momentum miniszterelnökjelöltje zárásként elmondta: Orbán Viktornak is azt javasolja, hogy kösse magát hazugságvizsgálóra.

Milyen izgalmas lenne – hisz eljöhetne az igazság pillanata és lelepleződnének a propaganda szövegek és propagandisták! – ha az összes politikust hazugságvizsgálóra kötelezhetnénk…
Ha Önök állíthatnának össze olyan kérdéssort, amelyre a politikusnak hazugságvizsgálat közben kellene válaszolnia, kitől és mit kérdeznének? Írják meg nekünk a hetihirek@gmail.com címre, és a legérdekesebbeket rovatunkban nyilvánosságra hozzuk!

K.Zs.B.T.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...