fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Hír- és véleményfigyelő – avagy ami a „közszolgálatból” kimaradt

- Advertisement -

Új rovatunkban kiemelünk – a teljesség igénye nélkül – elsősorban internetes újságokból, valamint Facebook hozzászólásokból számunkra is érdekesnek és fontosnak tartott gondolatokat, elsősorban olyanokat, melyek nem, vagy nem így jelennek meg a közszolgálathoz tartozó médiában.

1. EURONEW.COM
Pesszimisták és elégedetlenek Orbán válságkezelésével a magyarok A járványhelyzet első éve után pesszimistán látják a jövőt a magyarok, a kormány intézkedéseivel pedig elégedetlenek – derült ki az Euronews megbízásából készült közvéleménykutatásból. A felmérést az Opinio mobilapplikáción végezte, 1332 fős, reprezentatív mintán.
A kutatásban részt vevők csaknem 70 százaléka szerint rossz irányba halad az ország, a válaszadók harmada szerint ezen belül is inkább nagyon rossz irányba.
Orbán Viktor válságkezelésével is inkább elégedetlenek a megkérdezettek: 11% mondta azt, hogy elégedett azzal, ahogy a miniszterelnök a koronavírus okozta válságot kezeli, a válaszolók 60%-a viszont elégedetlen, többségében nagyon elégedetlenek.

2. NEPSZAVA.HU
Sokat költ magára a kormány – Mindenkit előz a magyar bürokrácia. Az Eurostat adatai szerint Orbán Viktoré Európa legdrágábban működő kormánya, az, amelyik egyre kevesebbet áldoz az egészségügyre.
Az Eurostat március elején frissítette a tagállamok 2019-es költségvetési adatait, ebből pedig az derül ki, hogy Magyarországnak van a legdrágábban működő kormányzata: az EU 27-ek átlagosan a GDP 5,8 százalékát költik a bürokráciára – hivatalosan fogalmazva – az általános közösségi szolgáltatásokra, ez ugyanakkor idehaza 8,2 százalék volt.

3. NYUGATIFENY.HU
Motivációs elismerésként milliós jutalmakat osztottak ki 22 államtitkárnak a világjárvány közepén Van olyan, akit 3,5 millió forint extrapénzzel motiváltak.

4. FACEBOOK – Kökény Gábor önkormányzati képviselő oldaláról:
Sok mindent lehet kozmetikázni, elferdíteni a propagandával, de a valóságot előbb-utóbb úgyis mindenki a saját bőrén tapasztalja. Addig is az idézett cikkekben, kommentben álljanak itt tanulságul az említett  számok…

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...