fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Hiteltelen videóval biztat oltásra a polgármesteri hivatal?

- Advertisement -

 

A nagykőrösi önkormányzat agitációs és propaganda osztálya (jelenlegi nevén: polgármesteri kabinet) egy különleges videóval örvendeztetett meg bennünket: a polgármesteri hivatal dolgozói üzennek nekünk, hogy „együtt sikerülni fog”. Egyenként győzködik a nézőt a koronavírus elleni védőoltás fontosságáról, már-már Müller Cecília-i magasságokba emelkedve.

Egy-egy ilyen akció a kormány inkompetenciájának alátámasztása. Annak, hogy az ország vezetése egy évvel a járvány kitörése után, a ránk zúduló harmadik hullám ellenére sem volt képes megszervezni az oltást, mindamellett a vakcinák körüli káosz pedig nagyfokú bizalmatlansághoz vezetett. Mert az emberek nagy része nem oltásellenes, pusztán a televízióból, rádióból és újságokból megismert körülmények miatt egész egyszerűen nem bízik a kínai és orosz vakcinákban. Azzal pedig, hogy a kormányzati propagandagépezet orrba-szájba sulykolja a kínai vakcina nagyszerűségét, a kormánnyal szemben álló több millió emberben még nagyobb bizalmatlanságot kelt.

Mindezeket hallva, látva nem csoda, hogy Nagykőrösön sem repes mindenki az oltásért. Ezért, az elhibázott kormányzati lépéseket a fideszes városvezetés kénytelen helyben korrigálni. Legutóbbi lapszámunkban az Önkormányzati Hírek nyomtatott számát mutattuk be, amelyből HT általános iskolai színvonalon megírt cikkei révén dől a kínai vakcina propagandája, most pedig egy ilyen videóval próbálják jobb belátásra bírni a kőrösieket. Ezzel egyébként alapvetően nem lenne probléma, hiszen a világ rendje az volna, ha mindenki tenné a dolgát, lent és fent egyaránt (az más kérdés, hogy nem teszi). Azonban ha már videókészítésre adja a fejét az agitprop osztály, akkor célszerű lenne a legalapvetőbb dolgokra odafigyelni. Például arra, hogy az állampolgárokat győzködő hivatali dolgozó szabályosan viselje a maszkot, amelynek nem csak a szájat, hanem az orrot is el kell takarnia!
Ugyanis anélkül nem ér semmit az egész! Sokak szerint ezzel a fontossága ellenére, az egész videó üzenete vált hiteltelenné, hiszen az agitáción túl a másik jelentős szempont, a példamutatás.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...