fbpx
14 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Kecskeméti kitüntetettek a Katona József Színház tagjaival az élen

Március 15. alkalmából kecskemétiek is vehettek át kitüntetéseket. Magyarország köztársasági elnöke Kossuth-díjjal tüntette ki Cseke Péter színházigazgatót több mint négy évtizedes művészi pályafutása során elért sikerei méltán. Cseke Péter Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas színművész, rendező, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.
Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház három tagja: Drucker Péter vezető karmester, Magyar Éva és Szemenyei János színművészek. Továbbá a magas színvonalú ápolásvezetői munkája elismeréseként Dr. Fáy Tamásné, az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány kuratóriumi titkára. A díjazottak között szerepel még a volt kecskeméti alpolgármester, dr. Mák Kornél, aki jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke és a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság elnökségi tagja.
Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Matók Szilvia, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészeti főtitkára.
Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben további három kecskeméti színházi tag részesült: Domján Sándor ügyelő, Frigyesi Tünde rendezőasszisztens és Szabó Csaba produkciós vezető.
Szerednyey Béla Magyarország Kiváló Művésze lett, aki a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház állandó vendégművésze.
Kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismeréseként Munkácsy Mihály-díjban részesült Pálfy Gusztáv szobrászművész, Balázs Béla-díjban Vécsy Vera filmgyártásvezető, Erkel Ferenc-díjban Szirtes Edina hegedűművész, Magyarország Babérkoszorúja díjban Bán János író, újságíró – a miniszteri díjakat az emberi erőforrások minisztere adta át.

 

Hasonló cikkünk:  Hamarosan dönteni kell az árstopról. Áremelkedéssel nézhet szembe a 2/3-ad is

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...