fbpx

FRISS HÍREK

Kényelmes ruha túrázáshoz?

- Advertisement -

Kényelem és funkcionalitás egyben

Még ha a „ruházat” kifejezésről elsőre annak dizájnja jut eszünkbe, egy túra során a viseletünk funkcionalitása az elsődleges szempont. A ruha fő feladata védeni a testet az időjárási viszonyoktól és melegen tartani azt. Vásárlásnál mindig figyelj arra, hogy a ruhák megfeleljenek az imént említett feltételeknek.

Nagyon fontos továbbá, hogy több réteg ruha legyen rajtunk. A réteges öltözködésnek köszönhetően szükség szerint bármikor le- és felveheted az adott ruhadarabokat. A rétegek számát és az esetleges plusz ruhadarabok mennyiségét a túra nehézsége határozza meg.

Aláöltözet, zokni és kényelem

A legalsó réteget a funkcionális alsónemű és aláöltözet képezi. A funkcionális anyagok jól elvezetik a nedvességet és gyorsan száradnak. Az alsó trikó tehát nem marad nedves, így egész idő alatt kellemesen érezheted magad. Az ilyen anyagok védenek a hidegtől is. Különösen figyelj a zokni kiválasztásánál. Az anyagot leszámítva fontos annak szabása is, illetve – bár egyértelműnek tűnik – annak mérete. A túl kicsi vagy túl nagy zokni járás közben sok gondot és kellemetlenséget okozhat.

A mi tippünk: Ha jó minőségű ruhára vágysz, akkor érdemes körülnézned a Factcool webshopban, ahol a Factcool kupon segítségével még spórolhatsz is.

Nadrág

Hogy a lábak is jól érezzék magukat jó minőségű outdoor nadrágra lesz szükségük. A piac bővelkedik a természetes és szintetikus anyagokban. Ha inkább a melegebb, puhább és szellősebb anyagokat részesíted előnyben, akkor válaszd a merinó gyapjút. Akik a kevésbé meleg textíliákat kedvelik, azoknak a legjobb választás a nylon és elasztán.

Hasonló cikkünk:  Nem tétlenkednek a hatvanpusztai Orbán-rezidencián, újabb épületekkel bővül a birtok

Darabok, amelyek melegen tartanak

A tavaszi időjárás meglehetősen változékony, ezért mindig tarts magadnál néhány melegebb ruhadarabot is. A középső réteg legyen egy pulóver, sőt, akár több rétegben is. Az aláöltözet és a pulóver közé még bátran felvehetsz egy inget is.

Ha odakint hűvös van, akkor a fleece anyagból készült darabok lesznek a legmegfelelőbbek. Ez az anyag a puhaságán túl kitűnik remek hőszigetelő tulajdonságaival. Véd a hő távozása ellen, ennek ellenére engedi távozni a nedvességet. Kevésbé meleg a szabadidő anyag, amelyet a belső oldalának puhaságáról ismersz meg. Ez gyakran pont a fleece-re emlékeztet. Ha kinn már kellőképp meleg van, akkor vegyél fel egy melegítőt vagy egy szabadidő anyagból készült kabátot.

A mi tippünk: Jó minőségű túrafelszerelést keresel? Akkor az Alza webáruház lesz a legjobb megoldás. Sőt, náluk az Alza kuponkódok segítségével még olcsóbban is vásárolhatsz.

Védelem szél és eső ellen

Végül, de nem utolsó sorban néhány szó a legfelső rétegről. A természetjáráshoz válassz mindig vízhatlan darabokat. Egy jó outdoor kabát amellett, hogy vízálló, szélálló is, ugyanakkor légáteresztő. Fontos szempont a kabát szabása is. A magasabb nyakú darabok, vagy a derékban behúzottak a megfelelőek hűvösebb időjárás esetén. Az outdoor kabátok is lehetnek béleltek, avagy bélés nélküliek. Mindig válassz az időjárásnak megfelelőt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...