fbpx
8.2 C
Kecskemét
2021. október 16., szombat

FRISS HÍREK

Kétmillióért venne békákat a nagykőrösi önkormányzat

Ahogy lapunk korábbi számában megírtuk, a koronavírus-járvány miatt Czira Szabolcs polgármester egyszemélyben, képviselő-testületi döntés nélkül fogadta el a saját maga által beterjesztett 2021. évi városi költségvetést. Ugyancsak megírtuk, hogy erre az évre kétmillió forintot tervezett be a polgármester két darab béka vásárlására a békás szökőkúthoz.

Mint ismeretes, Nagykőrös városközpontjának rekonstrukciója 2011 októberében fejeződött be, ekkortól köpik a vizet a békák a Széchenyi tér rendelőintézet előtti sarkában. Domokos Judit és Kiss Dávid képzőművészek alkotásai helyett most újakat akar beszerezni az önkormányzat, legalábbis a költségvetésből erre lehet következtetni. Hogy az új, egyenként 1-1 millió forintos békákat mi indokolja, egyelőre nem ismert, így nem tudni, hogy Czira Szabolcsnak miért volt ennyire fontos ennek az összegnek a beállítása a költségvetésbe.

Hasonló cikkünk:  Megmérgezték a nagykőrösi Csónakázó tó kacsáit?
Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”

A pirogránit békák jelenleg is a helyükön vannak, törés vagy más szembetűnő sérülés nem látszik rajtuk, a felületük viszont erőteljesen megkopott, az elmúlt tíz év időjárása meglátszik rajtuk.

Ezért kell cserélni? Miért titkolja a városvezetés a szökőkúttal kapcsolatos terveit?

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...