fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Kétmillióért venne békákat a nagykőrösi önkormányzat

- Advertisement -

Ahogy lapunk korábbi számában megírtuk, a koronavírus-járvány miatt Czira Szabolcs polgármester egyszemélyben, képviselő-testületi döntés nélkül fogadta el a saját maga által beterjesztett 2021. évi városi költségvetést. Ugyancsak megírtuk, hogy erre az évre kétmillió forintot tervezett be a polgármester két darab béka vásárlására a békás szökőkúthoz.

Mint ismeretes, Nagykőrös városközpontjának rekonstrukciója 2011 októberében fejeződött be, ekkortól köpik a vizet a békák a Széchenyi tér rendelőintézet előtti sarkában. Domokos Judit és Kiss Dávid képzőművészek alkotásai helyett most újakat akar beszerezni az önkormányzat, legalábbis a költségvetésből erre lehet következtetni. Hogy az új, egyenként 1-1 millió forintos békákat mi indokolja, egyelőre nem ismert, így nem tudni, hogy Czira Szabolcsnak miért volt ennyire fontos ennek az összegnek a beállítása a költségvetésbe.

Hasonló cikkünk:  Hajdu Szabolcs: húsz, normál költségvetésű magyar film is készülhetne a Petőfi-film árából

A pirogránit békák jelenleg is a helyükön vannak, törés vagy más szembetűnő sérülés nem látszik rajtuk, a felületük viszont erőteljesen megkopott, az elmúlt tíz év időjárása meglátszik rajtuk.

Ezért kell cserélni? Miért titkolja a városvezetés a szökőkúttal kapcsolatos terveit?

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...