Kilenc év után újra az Ultrabalatonon indul a kecskeméti futó

0
csupasport.hu

Vajda Zoltán ultrafutó legutóbb 2012-ben indult a tókerülő versenyen, azóta inkább a Kinizsi Százast választotta. A sportemberrel beszélgettek korábbi tapasztalatiról és jövőbeli terveiről.

Vajda Zoltán legutóbb 2012-ben vett részt az Ultrabalatonon (24 óra és 16 perces eredménnyel), de az idén, kilenc év elteltével ismét rajthoz áll. Miért pont most?

„Egyrészt a versenyhiány miatt, másrészt van még elszámolnivalóm az Ultrabalatonnal. Célom, hogy huszonnégy órán belül teljesítsem, úgy érzem ez bennem van. Azért hagytam ki éveket, mert egy ideje májusban rendezik, ám ebben az időszakban van a Kinizsi Százas teljesítménytúra, ami érzelmileg közelebb áll hozzám, mert már harminchatszor teljesítettem, így mindig ezt választottam. Remélem, a koronavírus nem szól közbe, és nem marad el az Ub, izgatottan készülök rá.”

Az ultrafutó jelenleg Kecskeméten él, biológusként dolgozik a Kiskunsági Nemzeti Parkban, ami napi 8-9 óra munkát jelent, mellette edz folyamatosan, és természetesen próbál megfelelő időt szakítani a családra és a pihenésre.

„Elkövettem néhány hibát karrierem során, az egyik, hogy későn kezdtem el edzővel futni. Egy éve dolgozom Szabó Gáborral, heti hat edzésnapom van, ami alatt maximum százhatvan kilométert futok. Megkértem az edzőmet, nézzük meg, mi van még bennem, rengeteg célom van ugyanis: július elején szeretnék részt venni egy százhatvan kilométeres, tízezer méter szintemelkedéses terepultrán Spanyolországban, ősszel pedig visszamegyek Olaszországba a Tuscany Crossing száz kilométeres terepversenyre, persze, ha a koronavírus engedi…”