fbpx
14.1 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

Könnyű munkával telnek a politikusok és cégvezetők napjai a luxusbörtönben

Ismert politikus és cégvezérek menedéke és munkahelye lett a könyvtár a kecskeméti börtönben.

A sokak által csak luxusbörtönként emlegetett Wéber utcai intézményben tölti büntetését Mengyi Roland (46) volt fideszes országgyűlési képviselő, Kocsis István (69), az MVM és a BKV korábbi vezérigazgatója, valamint Bakonyi Zoltán, aki a vörösiszap-katasztrófa miatt ül, ő volt a Mal Zrt. egyik vezetője.

A Blikk úgy tudja, mindhárman dolgoztak könyvtárosként, ami kevésbé megterhelő feladat, mint amit a többi elítélt végez a börtön falain kívül lévő üzemekben.

Korábban Kocsis István látta el a könyvtárosi feladatokat, de ő osztotta a reggelit és az ebédet is.

Hasonló cikkünk:  Salacz László megnézte a Forradalom utcai sportparkot és nyújtózkodott is egyet

Úgy tudják, Mengyi Roland és Bakonyi Zoltán is kipróbálhatta magát könyvtárosként, de csak Kocsis került közelebbi barátságba a könyvekkel, ő szereti aláhúzni vagy kijegyzetelni a figyelmét megragadó mondatokat. Információik szerint megkedvelte a Jókai-regényeket, legutóbb Az arany embert olvasta.

Hasonló cikkünk:  Átadták a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjait

De vélhetően nem talált maradéktalan lelki támaszt az irodalomban, forrásaink szerint többen is látták, hogy a börtönigazgató havi rendszerességgel meglátogatja és hosszasan beszélget vele. Szerettei nem jöhetnek sem hozzá, sem más elítélthez. A járvány miatt ugyanis már egy éve nincs beszélő, mindenki csak a börtön által biztosított számítógépen, Skype-on láthatja szeretteit, ami komoly lelki feszültséget okoz.

„A fogvatartottak jogosultak arra, hogy meghallgatást kérjenek büntetés-végrehajtási ügyeik intézéséhez az illetékestől, akár az intézet parancsnokától” – közölte a Blikk kérdéseire a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóosztálya. De mint tudatták, a börtön parancsnoka egy fogvatartottat sem látogat meg, hanem megjelenik a körletrészeken, és meggyőződik a szabályok betartásáról, szükség esetén kommunikál a munkatársaival és a fogvatartottakkal.

Hasonló cikkünk:  Ki kell adni az Elios-ügy aktáit, erről az Európai Bíróság döntött

„Visszautasítjuk a feltételezést, hogy bizonyos fogvatartottak kivételezett munkaköröket kapnának. Az intézetben az elítéltek – a munkáltatási lehetőségeink által biztosított keretek között – többféle munkakörben, így például ételosztóként, takarítóként vagy éppen segédmunkásként is dolgoznak” – közölték.

Elismerték, hogy a járvány miatt felfüggesztették a személyes kapcsolattartást, viszont hosszabb telefonálást és videótelefonálást engedélyeznek a bentlakóknak.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...