fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Magyarország az EU harmadik legnagyobb adóterhét rója a fizetésekre

- Advertisement -

Az mfor.hu vette észre az Eurostat most megjelent 2020-as adatsorát arról, hogy melyik EU-s országban mekkora a bérekre rakódó adóterhelés. A legmagasabb adóékkel rendelkező országok sorrendje így néz ki:

  1. Németország, 45 százalékkal
  2. Belgium, 44,1 százalékkal
  3. Magyarország, 43,6 százalékkal.

Az mfor.hu összefoglalta, hogy az adóék azt mutatja meg, hogy a bruttó bér és az erre fizetendő munkaadói járulékok összértékének hány százalékát vonja el az állam különböző adók és járulékok formájában.

Ez Magyarországon azt jelenti, hogy a dolgozó a bruttójából 15 százalék SZJA-t és 18,5 százalék TB járulékot fizet, míg munkaadója 15,5 százalék szociális hozzájárulási adót és 1,5 százalék szociális hozzájárulást.

Európa legkisebb adóékeivel az ír (24,1 százalék), a svájci (19,4 százalék) és a ciprusi (18,1 százalék) dolgozók számolhatnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...