fbpx
11.6 C
Kecskemét
2024. április 18., csütörtök

FRISS HÍREK

Magyarország az EU harmadik legnagyobb adóterhét rója a fizetésekre

- Advertisement -

Az mfor.hu vette észre az Eurostat most megjelent 2020-as adatsorát arról, hogy melyik EU-s országban mekkora a bérekre rakódó adóterhelés. A legmagasabb adóékkel rendelkező országok sorrendje így néz ki:

  1. Németország, 45 százalékkal
  2. Belgium, 44,1 százalékkal
  3. Magyarország, 43,6 százalékkal.

Az mfor.hu összefoglalta, hogy az adóék azt mutatja meg, hogy a bruttó bér és az erre fizetendő munkaadói járulékok összértékének hány százalékát vonja el az állam különböző adók és járulékok formájában.

Ez Magyarországon azt jelenti, hogy a dolgozó a bruttójából 15 százalék SZJA-t és 18,5 százalék TB járulékot fizet, míg munkaadója 15,5 százalék szociális hozzájárulási adót és 1,5 százalék szociális hozzájárulást.

Európa legkisebb adóékeivel az ír (24,1 százalék), a svájci (19,4 százalék) és a ciprusi (18,1 százalék) dolgozók számolhatnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...