Már nem a polgármester férje a tulajdonosa a cégnek, amely 400 milliós MNB hitelt kapott

0
opten.hu

2016 májusában lett országos hír, hogy Kecskemét polgármesterének férje, jobban mondva az ő cége, a Szempont Consulting Kft. 400 millió forintos MNB hitelt kapott 3 millió forint törzstőkére. És amely cégnek 2014-ben összesen 8,5 millió forint forgalma volt-írta meg többek között a 24.hu.

A tényt két körülmény tette pikánssá:

  1. A Magyar Nemzeti Bankot (MNB) Matolcsy György vezeti, aki rokona a polgármester férjének, Szemerey Szabolcsnak
  2. Az MNB hitelét a cégnek a Növekedési Hitel Bank helyezte ki, amelynek egy másik Matolcsy-rokon, Szemerey Tamás volt a tulajdonosa.

Abban az időben a polgármeter azt nyilatkozta, hogy nem aggályos a férje 400 millió forintos hitele, és megnyugodhat mindenki, megfelelő fedezete van, és vissza fogja fizetni a hitelt. Miután a Növekedési Hitel Bank bedőlt, a KecsUP-nak azt nyilatkozta a polgármester, hogy az eredti feltételekkel törleszt a férje az MNB felé.

Egy Szemerey ment, egy másik Szemerey jött

A történetben itt az újabb említésre méltó változás. Az Opten cégadatbázis szerint januárban tulajdonost váltott a hitelt felvevő Szempont Consulting Kft. Szemerey Szabolcs már nem tulajdonosa a cégnek és nem is ügyvezetője. Az új tulajdonos Szemerey Zoltán, aki annak a Szemerey Tamásnak a testvére, aki a hitelt kihelyező Növekedési Hitel Bank tulajdonosa volt. A cége székhelye már Orosházán van, és a kecskeméti telephelye is megszűnt.

Hasonló cikkünk  Bodrozsán: A polgármester megüzente, hogy nem áll többé szóba velem

Kérdéseinket még tegnap elküldtük Szemerey Szabolcsnak, de a levelünk azzal pattant vissza, hogy az email cím nem létezik. Ezekre vártuk a válaszokat:

  • Mi az oka annak, hogy már nem Ön a tulajdonos, illetve ügyvezetést sem vállalt/kapott a cégben?
  • Mi lesz a hitellel? Illetve abból mennyit törlesztett már?
  • Az új tulajdonos megvásárolta vagy ajándékba kapta a céget?
  • Annak idején felesége azt nyilatkozta a sajtónak, hogy megfelelő fedezete van a 400 milliós hitelhez. Mi ez a fedezet? Ezzel mi lesz?
A levelet arra az email címre küldtük, amely meg volt adva a Szempont Consulting Kft-nél. De ugyanez a cím található egy másik cégnél is, amelynek Szemerey Szabolcs az ügyvezetője. Ez a Hírös Kulcs Kft., amelynek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a tulajdonosa. Ennek Gaál József az elnöke. Aki egyben Szemerey Szabolcs feleségének, tehát Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek az egyik alpolgármestere.

 

Hasonló cikkünk  Szemereyné és Szeberényi városvezetők bajban lehetnek egy kormánymegbízott mondatai alapján?

Igyekszünk találni Szemerey Szabolcshoz egy olyan email címet, amelyen megkapja a kérdéseinket. Amennyiben válaszol, akkor arról írni fogunk.