fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Már nem a polgármester férje a tulajdonosa a cégnek, amely 400 milliós MNB hitelt kapott

2016 májusában lett országos hír, hogy Kecskemét polgármesterének férje, jobban mondva az ő cége, a Szempont Consulting Kft. 400 millió forintos MNB hitelt kapott 3 millió forint törzstőkére. És amely cégnek 2014-ben összesen 8,5 millió forint forgalma volt-írta meg többek között a 24.hu.

A tényt két körülmény tette pikánssá:

  1. A Magyar Nemzeti Bankot (MNB) Matolcsy György vezeti, aki rokona a polgármester férjének, Szemerey Szabolcsnak
  2. Az MNB hitelét a cégnek a Növekedési Hitel Bank helyezte ki, amelynek egy másik Matolcsy-rokon, Szemerey Tamás volt a tulajdonosa.

Abban az időben a polgármeter azt nyilatkozta, hogy nem aggályos a férje 400 millió forintos hitele, és megnyugodhat mindenki, megfelelő fedezete van, és vissza fogja fizetni a hitelt. Miután a Növekedési Hitel Bank bedőlt, a KecsUP-nak azt nyilatkozta a polgármester, hogy az eredti feltételekkel törleszt a férje az MNB felé.

Egy Szemerey ment, egy másik Szemerey jött

A történetben itt az újabb említésre méltó változás. Az Opten cégadatbázis szerint januárban tulajdonost váltott a hitelt felvevő Szempont Consulting Kft. Szemerey Szabolcs már nem tulajdonosa a cégnek és nem is ügyvezetője. Az új tulajdonos Szemerey Zoltán, aki annak a Szemerey Tamásnak a testvére, aki a hitelt kihelyező Növekedési Hitel Bank tulajdonosa volt. A cége székhelye már Orosházán van, és a kecskeméti telephelye is megszűnt.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti LUK vicces-szomorú története

Kérdéseinket még tegnap elküldtük Szemerey Szabolcsnak, de a levelünk azzal pattant vissza, hogy az email cím nem létezik. Ezekre vártuk a válaszokat:

  • Mi az oka annak, hogy már nem Ön a tulajdonos, illetve ügyvezetést sem vállalt/kapott a cégben?
  • Mi lesz a hitellel? Illetve abból mennyit törlesztett már?
  • Az új tulajdonos megvásárolta vagy ajándékba kapta a céget?
  • Annak idején felesége azt nyilatkozta a sajtónak, hogy megfelelő fedezete van a 400 milliós hitelhez. Mi ez a fedezet? Ezzel mi lesz?
A levelet arra az email címre küldtük, amely meg volt adva a Szempont Consulting Kft-nél. De ugyanez a cím található egy másik cégnél is, amelynek Szemerey Szabolcs az ügyvezetője. Ez a Hírös Kulcs Kft., amelynek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a tulajdonosa. Ennek Gaál József az elnöke. Aki egyben Szemerey Szabolcs feleségének, tehát Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek az egyik alpolgármestere.

 

Hasonló cikkünk:  Felülvizsgálhatják a tavaly felfüggesztett 52-es út építését – 21 milliárdból folytathatják

Igyekszünk találni Szemerey Szabolcshoz egy olyan email címet, amelyen megkapja a kérdéseinket. Amennyiben válaszol, akkor arról írni fogunk.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...