fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Megszűnnek a piaci bérlakások Lakiteleken, költözniük kell a lakóknak

Kétségbeesetten írta meg szerkesztőségünknek az egyik érintett, hogy ki kell költözniük a lakiteleki önkormányzati bérházból, amelyben hosszú évek óta laknak. Erről nem régen kaptak tájékoztatást a hivataltól.

Őszinte leszek: van tartozásunk. De aláírtam, hogy kifizetem, és megállapodtunk a törlesztés ütemében is. De nem hiszem, hogy ez, vagy csak ez lehet az oka, hogy költöznünk kell, mert valami olyasmit is mondtak, hogy megszüntetik ezeket a bérlakásokatmondta a panaszos immár a telefonban, amikor beszéltünk vele.

Ezek után fordultunk Lakitelek jegyzőjéhez, aki egy linkkel válaszolt kérdéseinkre. Ezen az a felhívás olvasható, amellyel tudatták azt, amit személyesen is közöltek a lakókkal. A tájékoztatás így szól:

Lakitelek Önkormányzata tulajdonában álló, nem szociális, hanem piaci alapon, pályázat útján, bérleti szerződés megkötésével hasznosuló ingatlanok bérlőinek bérleti szerződései – 2020. június 30. napjával – megszűntek. A jelenleg hatályban lévő rendelkezések alapján a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, az állam vagy helyi önkormányzat tulajdonában lévő lakásra kötött lakásbérleti szerződés, új pályázat kiírása nélkül a bérlő egyoldalú, a veszélyhelyzet ideje alatt megtett írásbeli nyilatkozata alapján a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodik. Az ingatlanok havonta fizetendő bérleti díja 5.000,-Ft és 13.000,- Ft összeg között mozognak. A 2018 óta felhalmozódó bérleti díj és közüzemi tartozások 2021. január 31. napján, követelésállományként nyilvántartott összege közel 2.000.000,-Ft. A bérlők (5 családot érint) kérelmezték bérleti szerződéseik meghosszabbítását a veszélyhelyzet megszűnéséig, egyúttal nyilatkoztak arra vonatkozóan, hogy az elmaradt lakbér és egyéb hátralékaikat hogyan és mekkora részletek megfizetésével egyenlítik ki. Az Önkormányzat hosszú távú tervei között szerepel, hogy nem kívánja a jövőben megpályáztatni ezeket az ingatlanokat. Bérleti szerződés hiányában, a veszélyhelyzet megszűnését követően – a hatályos jogszabályok rendelkezéseinek figyelembevételével – a bérlőknek szükséges lesz elhagyniuk az ingatlanokat. Az Önkormányzat az ingatlanokat leromlott, elhanyagolt állapotuk miatt felújítja, majd azokat más célból hasznosítja.

A panaszos tehát jól mondta. Lakitelek önkormányzata nem kívánja ezeket az ingatlanokat a jövőben bérlakásként hasznosítani. Így a lakóknak a fentiek értelmében ki kell költözniük. Hogy meddig, az szintén a fentiek értelmében, a veszélyhelyzet végétől függ.

Hasonló cikkünk:  Nemzetközi Oldalkocsis Találkozót tartanak Kiskunfélegyházán

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...