Mindenki árulhat virágot a piacon, csak a virágüzletek nem

0
Pexels.com/Lina Kivaka

Már tegnap is cikkeztünk arról, hogy az a szürreális kép alakult ki a kecskeméti piacon a szigorító kormányrendelet hatására, hogy a több száz négyzetméteren a több száz vásárló bárhol megfordulhat, kivéve a két virágboltban nem, mert azoknak a kormányrendelet értelmében be kellett zárniuk mától, hogy minél kevesebb legyen az emberek közötti érintkezés.

Persze a kormányzati szándék az volt, hogy ha kevesebb a nyitva tartó üzlet, kevesebb a vásárló, és főleg a találkozások száma. Ez még akár így is lehet olyan üzleteknél, amelyek külön állnak, vagyis egy utcán egyik éri a másikat (és ha valakinek nincs más dolga arra, akkor nem megy oda, mert zárva az ottani virágos), ugyanakkor az egy helyre csoportosult boltok esetében már érdekes a kép.

Bárki árulhat a piacon virágot, csak a szaküzletek nem

Most ugyanis az a helyzet a piacon, hogy minden nyitva lehet és mindenki árulhat, csak a két virágüzlet nem, így tájékoztatott a piac a közösségi médiában. Így bárki árulhat a standokon is virágot, csak a két, virágárusításra szakosodott üzlet nem. Ezt az agrárminiszter is megerősítette a Facebookon.

Hasonló cikkünk  Az egész piac nyitva lehet, csak az ottani virágüzletek nem

Van más is

Még az is szép ebben a piacos történetben, hogy tegnap a piac a 104/2021-es kormányrendeletre hivatkozva írta meg, hogy minden nyitva lesz a piacon, csak a virágüzletek nem. Aztán tegnap este a KTV arról számolt be Kolek Andrea újrázó piacigazgatóra hivatkozva, hogy a zsibiről még nincs információ, érdemes figyelni a piac oldalát. Erre ma kijött egy újabb tájékoztató itt, ugyanarra a 104/2021-es rendeletre hivatkozva, hogy be kell zárni a zsibinek is. Vagyis semmi nem történt közben, már tegnap is tudhatták a rendelet értelmében, hogy mi maradhat nyitva, mi nem.

Hasonló cikkünk  Újra a panaszkodó munkatársat kirúgó Kolek Andrea a piac igazgatója