fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Mindenki árulhat virágot a piacon, csak a virágüzletek nem

Már tegnap is cikkeztünk arról, hogy az a szürreális kép alakult ki a kecskeméti piacon a szigorító kormányrendelet hatására, hogy a több száz négyzetméteren a több száz vásárló bárhol megfordulhat, kivéve a két virágboltban nem, mert azoknak a kormányrendelet értelmében be kellett zárniuk mától, hogy minél kevesebb legyen az emberek közötti érintkezés.

Persze a kormányzati szándék az volt, hogy ha kevesebb a nyitva tartó üzlet, kevesebb a vásárló, és főleg a találkozások száma. Ez még akár így is lehet olyan üzleteknél, amelyek külön állnak, vagyis egy utcán egyik éri a másikat (és ha valakinek nincs más dolga arra, akkor nem megy oda, mert zárva az ottani virágos), ugyanakkor az egy helyre csoportosult boltok esetében már érdekes a kép.

Bárki árulhat a piacon virágot, csak a szaküzletek nem

Most ugyanis az a helyzet a piacon, hogy minden nyitva lehet és mindenki árulhat, csak a két virágüzlet nem, így tájékoztatott a piac a közösségi médiában. Így bárki árulhat a standokon is virágot, csak a két, virágárusításra szakosodott üzlet nem. Ezt az agrárminiszter is megerősítette a Facebookon.

Hasonló cikkünk:  Lezsákot, Gaált és Szemereynét is érinti az egyetemi alapítványokat szigorító szabály

Van más is

Még az is szép ebben a piacos történetben, hogy tegnap a piac a 104/2021-es kormányrendeletre hivatkozva írta meg, hogy minden nyitva lesz a piacon, csak a virágüzletek nem. Aztán tegnap este a KTV arról számolt be Kolek Andrea újrázó piacigazgatóra hivatkozva, hogy a zsibiről még nincs információ, érdemes figyelni a piac oldalát. Erre ma kijött egy újabb tájékoztató itt, ugyanarra a 104/2021-es rendeletre hivatkozva, hogy be kell zárni a zsibinek is. Vagyis semmi nem történt közben, már tegnap is tudhatták a rendelet értelmében, hogy mi maradhat nyitva, mi nem.

Hasonló cikkünk:  Víz nélkül nincs élet Kecskeméten - KECSUP EST augusztus 30. 18:15-től a Bozsóban

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...