fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Nem keresztény, baloldali csatolmánypárthoz tartoznak: Mit gondolnak a kecskeméti KDNP-sek?

- Advertisement -

Miután a múlt héten a Fidesz közölte, hogy képviselőik kilépnek az EPP frakcióból, a KDNP gyorsan igyekezett leszögeni, hogy egyetlen képviselőjük marad a náppárti frakcióban. Erről így nyilatkozott érintett képviselőjük, Hölvényi György:

„A feladatom most az, hogy a lehetőségekhez képest tovább erősítsem a vallásszabadságért, az üldözött keresztényekért, a vallások közötti párbeszéd előmozdításáért, valamint az európai fejlesztéspolitikáért megkezdett európai parlamenti munkát.”

Különösen érdekes, hogy miközben itthon a Fidesz-KDNP lényegében összeolvadt, addig ebben a helyzetben más-más véleményen vannak. A KDNP maradását pedig Orbán Vitkor kinyilatkoztatása teszi pikánssá. A miniszterelnök azt mondta, hogy

A Néppárt a baloldal csatlománya lett

De a KDNP háza táján is megfogalmazódott a helyzettel látszólag ellentmondásos vélemény. Ezt Surján László, a KDNP tiszteletbeli elnöke fogalmazta meg:

Az Európai Néppárt nem keresztény és nem demokrata

Ha nem lenne elég, hogy egy magát kereszténydemokratának nevező párt egy olyan frakcióban ül, amely nem keresztény és nem demokrata (mármint az előbbi szerint), akkor nézzük, mit írt a Néppártról az egyik kormánypárti lap.

Hasonló cikkünk:  "Brüsszeles" pulcsiban várta a Kétfarkú Kutya Párt politikusa Novák Katalint

„Szép nap a mai. A Fidesz végre kilépett az Európai Néppártnak nevezett latrinából. Manfred Weber és a többi gerinctelen csúszómászó sziszeghet tovább odabent a sötétben, de a budiajtó rájuk lett csapva, túl sok már nem hallatszik belőlük, legfeljebb dühödt sziszegésük. Végre friss levegőt szívhatnak a magyar képviselők, s velük együtt Magyarország is….Sziszegjenek csak tovább. Viszlát, bunkókáim!”

Kíváncsiak vagyunk, hogy a kecskeméti kereszténydemokraták mit gondolnak arról, hogy párttársuk ezek szerint egy latrinában sziszeg bunkó csúszómászókkal együtt, ezért levelet küldtünk Mák Kornél elnöknek. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a kecskeméti közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójából kiknek van KDNP tagságuk. A 2019-es tisztújításról szóló egyik sajtóhírben a csatolt fotókon Kósa Józsefet, Leviczky Cirillt és Pászti Andrást láttuk. Várjuk a választ, és ha megérkezik, megírjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...