fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Online közvetítésekkel készül a tavaszi szünetre a Kecskeméti Nemzeti

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház két olyan előadás közvetítésével kedveskedik a gyermekeknek, amely anno óriási sikert aratott a gyermekek körében. Megtekintésük ingyenes lesz a teátrum Youtube-csatornáján.

A 2019-ben bemutatott Túl az Óperencián Mozart zenei világával és egy tanulságos történettel csábítja a képernyő elé a kicsiket és az örök gyerek felnőtteket, többek között Csombor Teréz, Pál Attila és Dobó Enikő főszereplésével. 

A mesékben túl az Óperencián minden varázslatos és csodás, mindenki boldog és mindenki elnyeri méltó jutalmát. Ebben a történetben azonban az elfelejtett mesehősök élik hétköznapi életüket ezen a nem hétköznapi helyen. Túl az Óperencián egyszercsak új lakók jelennek meg, összekuszálva a mindennapokat és egy hatalmas kihívás elé állítva az egykor szebb napokat megélt szereplőket: harcba kell szállniuk a nagy mumussal, azaz a feledéssel.

Szintén a zene köré épül az És közben szól a dal… című előadás, amely az olasz zeneszerző, Rossini dallamait bújtatja mesés köntösbe. A történet olyan kérdéseket vet fel, amelyek minden bizonnyal sokunk fejében megfogantak már: Vajon doromboló szőrgombóc barátaink, a macskák mit gondolhatnak rólunk, emberekről? Hogyan viselkedne a cicánk, ha emberbőrbe bújva beépülne közénk? Talán nem árulunk el nagy titkot, ha megsúgjuk: máris indul a galiba-lavina és a hahota, miközben persze szól a dal… A 2015-ben színpadra állított előadásban többek közt Ferencz Bálint, Károly Katalin és Pál Attila növeszt cicabajuszt.

Hasonló cikkünk:  Idén június 21–25. között rendezik meg a KAFF-ot - indul a nevezés
Hasonló cikkünk:  Kecskeméti énekesekkel köszöntötte az RTL 2023-at

Mindkét gyermekdarab rendezője a Kecskeméti Nemzeti direktora, Cseke Péter volt.

Időpontok:

  • 2021. április 1. csütörtök (a szünet 1. napja), 15 óra: Túl az Óperencián
  • 2021. április 3. szombat, 11 óra: És közben szól a dal
  • 2021. április 6. kedd (a szünet utolsó napja), 15 óra: Túl az Óperencián

A Kecskeméti Nemzeti Színház Youtube-csatornája: https://www.youtube.com/user/kecskemetikatona

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...