fbpx
14.1 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

Orbán kitalált harcai

Orbán Viktor kitalálta az államfői háborúsdit. Harcot hirdetni a nem létező ellenség ellen, majd hirdetni, hogy a Fidesz küzd – sőt leginkább ő maga – ellene és megvédi az országot, a magyar népet. Az nem baj, ha az ellenség nem is ellenség, csak rá lehessen fogni. És ha már sokan rájönnek, hogy nincs is veszély, akkor keresni kell egy újat. Lényeg, hogy a félrevezetett/vezethető emberek állandóan félelemben éljenek, és Orbántól várják az ország megmentését.

Talán a 2015-ös menekülthullám indította el a harchirdetést, amikor az eredetileg Szíriából indult néphullám Magyarországot is elérte. Persze nem mint célországot, hanem csak mint útba eső átjárót Németországba, Svédországba. A német ipar igen gyors fejlődéséhez munkaerőre volt szükségük, már nem volt elég a korábbi török bevándorlók sokasága. Angela Merkel kancellár kezdetben még jóformán hívta is őket. Így estünk a legrövidebb út vonalába. Jól jött ez Orbánnak.
A határon tartotta őket, amíg a rendőrség bírta, majd átszakítva a védvonalat megindult a tömeg. Aztán rendeltek hozzájuk buszokat, azzal szállították a többezres tömeget a Keleti Pályaudvarra, és ott várakoztatták őket. Még vonatszerelvényt is betolattak, hogy majd ez viszi őket az osztrák határra. Az indulás persze csak hitegetés volt, a vonat napokig nem indult. Remélve, hogy a felcsigázott menekültek majd lázadni, rombolni kezdenek. De „sajnos” a tömeg a – mondhatni – megaláztatás ellenére sem folyamodott erőszakhoz. Amikor belátták a kormányunk szándékát, szépen sorba rendeződve elindultak gyalogosan a városon keresztül a nyugati határ felé. Orbán amint látta a nyugati újságírók kísérő csapatát, gyorsan utánuk küldött buszokat és ezzel jutottak a határra, ahol az osztrák „sógorok” étellel, itallal, kedves szóval várták őket. Mert hogy a Keletinél semmit nem kaptak, csak a jószándékú emberek próbáltak némi élelemmel segíteni rajtuk, amennyire ezt a rendőrségünk kijátszásával megtehették. De a propaganda hadjárat az égig csapott. A kormány-média folyamatosan szajkózta: Orbán nem engedte, hogy a menekültek szétszóródjanak az országban, és zaklassák az embereket. Meg, nehogy elvegyék a munkásaink munkáját, a nyugdíjasaink kenyerét. Óriásplakátok tömege lepte el az országot ezekkel a szövegekkel. Gyors ütemben épült közben a déli határainkon a szögesdrót, hogy Orbán elmondhassa, mi megvédjük a tehetetlen nyugatot az arab inváziótól.

Hasonló cikkünk:  Czira Szabolcs az MSZMP-tagságáról: „K*rva nagy haszonnal szálltam ki”
Hasonló cikkünk:  Átengedte Karácsony Fudan-népszavazási kezdeményezését a választási bizottság

Már korábban elkezdődött az országnak Orbán kedvére való „átszabása”. Az új változatra még nevet is kitalált: illiberális demokráciát kíván építeni. A lassan erősödni próbáló, a nyugati civilizáció alapértékeit elérni kívánó magyar demokrácia ágait egyre inkább lenyesegető politikával megszüntette az önkorlátozásra kényszerítő jogállamot. Sikerült szétvernie a becsületes kormányzást biztosító fékek és ellensúlyok rendszerét. Közben keletre kacsingatott, mert rájött ez a politika nem lesz ínyére a nyugatnak. Így lettek „barátaink” a török és a fehérorosz gyilkos diktatúrákat kiépítő Erdogán és társaik. Ugyanígy váltak barátainkká az azeri, a kazah diktátorok. Hogy minél közelebb kerülhessen ezekhez, kitalálta a minden tudományos alapot nélkülöző kipcsák rokonságunkat. Ezzel együtt járt az EU országok vezetőinek teljes elfordulása, és Orbán elszigetelődése, ami az országunknak is kárára volt.

A hibák elfedésére új ellenség kellett. Jött tehát Soros György a magyar származású amerikai milliárdos. Sorost a világuralomra törő pénzhatalom megtestesítőjének mutatták be, aki ellen a kis magyar népet Orbán tudja megvédeni. Ő lett az új ellenség, aki ellen az országnak harcolnia kell. Soros György az, aki a „markában tartja” az Európai Uniót, ő szervezi a migránsok bevándorlását, ő pénzeli és a kormány ellen hangolja a magyar civil szervezeteket, aki bírálni merészeli a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Mellesleg még zsidó is, de erről persze nem beszélünk. Az nem baj, hogy mindebből egy szó sem igaz, de el lehet vele terelni a közvéleményt az országunk egyre növekvő bajaitól. Az se baj, hogy Orbánnak és jó néhány vezető Fideszes politikusnak Soros alapozta meg politikai pályafutását. Orbán Soros pénzén tudott például kijutni nyugatra, itt tudta megtanulni rendesen az angol nyelvet, és tudott hallgatni több egyetemen politikus képző tanfolyamokat. Olyan fogalom, hogy hála, az hiányzik Orbán szótárából.

Hasonló cikkünk:  Orbán és a Fidesz nem konzervatív, ezért is lett oda a szuverenitás igénye is – vélemény

Mindez azt eredményezte, hogy Magyarország megítélése a nyugati világban teljesen negatívvá vált. Mára nem akad Európában egyetlen ország sem, amely a magyarok szövetségét keresné. Nemcsak Orbánt és kormányát ítélték el, hanem az egész magyar népet. Mert ne álltassuk magunkat, egy olyan ország népe, amely immár több mint egy évtizede eltűri maga felett ezt a korrupt, a nyugatai országok polgárai adójából adott támogatásokat saját klientúrájának megtömésére használó kormányt, az a nyugatnak nem kell. Sem a kormány, de az ilyen nép sem. Orbán ezt látva az EU ellen fordult, vezetőit, a Junker-féléket kezdte támadni. Ezzel előkészítette Magyarország kihátrálását az Európai Néppártból. Abból a pártcsaládból, amely nagyságánál fogva meghatározó szerepet játszik az EU politikájának alakításában, de még a támogatások elosztásában is. Ezért kellett a korábbi dörgölőzés a keleti diktátorokhoz. Persze Orbán ezt is úgy oldotta meg, hogy itthon győzelemként próbálja a híveivel elhitetni, vagyis nem várta meg a Néppártból való kiebrudalását, ő maga léptette ki pártcsoportját.

Hasonló cikkünk:  Magyar Orvosi Kamara: nyoma sincs a védekezésnek

A 2022-es választásokra készülve újabb ellenség kell. Erre úgy tűnik Gyurcsány Ferenc lett kiszemelve. A vezető Fidesz politikusok minden megnyilatkozása újabban Gyurcsány szapulásával kezdődik. A 12 év előtti öszödi beszéd, a szemkilövés, az elkúrtuk, a hazudtunk reggel, este meg délben – szöveg nem hiányozhat egyetlen Fidesz vezető beszédéből sem. És hogy mára már Gyurcsány irányítja és vezeti a teljes ellenzéki összefogást, a „moslék koalíciót”. Elriasztva ezzel a Fideszből kihátrálni igyekvőket az új ellenzéki összefogástól.

Remélem azonban, egyre többen felismerik, az újabb és újabb ellenség elleni küzdelem egyedüli célja a nyílt korrupció elkendőzése, a hatalmon való maradás elérése. Mert ma már az esetleges vereséget igen komoly számonkérés követné, ami a teljes NER és az orbáni hatalom megsemmisülésével járhatna.

Baky Miklós

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...