fbpx
12.1 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

Orbánnak 2022 tavaszán egy többmilliós bizottság előtt kell felelni mondataiért

Vélemény

Magától Orbán Viktortól tudjuk, hogy sosem hazudott az embereknek. Minden amit mond tehát, ebből a megközelítésből, az a valóság. Az az igaz. Tehát az is igaz, amit most mondott az állami rádióban, hogy novemberben megszólalt a csengő a fejekben, látta a zavart és azért rendeltek kínai és orosz vakcinákat, mert az uniós szállítmányok akadoztak. Hogyjuk most, hogy így volt-e, most nem erről akarok írni. Hanem arról, hogy a miniszterelnök arról beszélt, hogy most nagy bajban lennénk, ha külügyi és járványügyi szakemberek nem látták volna előre a bajt. Kétség kívül, nagy a baj. Azonban most már azt is tudjuk, hogy a kormány ezt látta, tudta előre.

Tessék tehát elengedni azokat a gondolatokat, hogy a kormányt váratlanul érte a harmadik hullám, és most a kapkodás miatt sok a hiba, ellentmondásos a kommunikáció több ügyben is. Mert hehát a kormánynak volt négy hónapja, hogy rákészüljön ezekre a hetekre. Így készültek fel. Hogy egyszer van ügyelet az oktatási intézményekben, aztán nincs, majd megint van. Hogy a digitális oktatás első napján behal a KRÉTA rendszer. Hogy bénázik valaki, vagy megőrül az informatika, és megbolondult sms-ek mennek ki az oltásra váróknak, így az egyik vakcinával le kellett állítani a tömeges oltást. Hogy a védettséget igazoló káryta QR kódja azt mutatta eleinte, hogy a kártya nem is létezik. Hogy már csak arról van szó, hogy az időseket be tudják oltani húsvétig, miközben korábban a miniszterelnök arról beszélt, hogy addig minden regisztráltat be tudnak oltani. Hogy sikerült egy olyan fűnyíró elvű üzletbezárásról dönteni, amely olyan helyzetet okozott pl. a piacokon, hogy ott mindenki árulhat még akár virágot is, csak a szerencsétlen szaküzletek nem. És arra sem gondolt senki, hogy éppen nőnap jön, a boltokban roskadoznak a virágok, ezért gyorsan átírták a rendeletet. Ezek szerint tehát ezek egy négy hónapig tartó tudatos felkészülés szüleményei.

Hasonló cikkünk:  Ha megdobnak kővel...
Hasonló cikkünk:  Direkt36: Oltással akarta elkerülni Orbán a kórházi drámákat. Végül csak eltitkolni tudta azokat

Naponta mintegy 9 ezer új beteg kerül a kórházakba manapság. 150 és 200 között van a naponta elhunytak száma. Merkely professzor arról beszélt korábban, hogy békeidőben egyszerre ezer koronavírusos beteg lélegeztetésére van kapacitás. Most ezen a számon túlvagyunk. Már gyerekek kerülnek lélegeztetőgépre. Gyerekek otthonról tanulnak, de a pedagógusok oltásáról nem is hallunk. A kormány tehát látta a bajt előre, és engedi, hogy több, mint ötezer egészségügyis elhagyja az állami egészségügyet, és nincs senki, aki kéri, hogy ha marad is a rendelkezés, de legalább tolják ki a szerződések aláírásának határidejét, és ne ezekben a hetekben várják el a kimerült, agyonhajszolt orvosoktól, ápolóktól, hogy döntsenek sorsukról. Rezidenseket kell a kórházakba átirányítani. És bár a kormány látta előre a bajt, februárban mégis elindította a nyitásról a nemzeti konzulátciót. Amelynek kérdéseit borzalmas időérzékkel teszi fel naponta a Fidelitas a közösségi médiában, mintha most valóban nyitni lehetne. De már erről beszél az interjúban a miniszeterelnök is, és szerinte, ha a mutánsok ellen is védenek a mostani vakcinák, akkor csak pár hetet kell kibírni. Miközben éppen arra figyelmeztet egy gazdasági szakember, hogy alapvető hiba sok kormány esetében, hogy ha javulnak a számok, azonnal enyhítenek, mert a választásokra gondolnak, és nem akarnak abba népszerűtlenül belemenni. Majd jönnek az újjabb hullámok.

Hasonló cikkünk:  Agyrém a köbön: Felcímkézett Magyarország
Hasonló cikkünk:  Orbán: kötelező oltás nem lesz, kivéve az egészségügyi dolgozóknak - szokásos pénteki interjú

Ha valóban látta a kormány és közte nyilván Orbán Viktor is, hogy baj lesz, és most baj is van, akkor vajon elszámol-e valaha is azzal, amit tett és ahogy tett a kormánya novembertől a márciusi zárásig? Mert felelnie kell egyszer. 2022 tavaszán nála is ki fog nyílni a napló, és sok millió vizsgabiztos kérheti tőle számon mostani mondatait is.

Gunity Gábor főszerkesztő

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...