fbpx
12.6 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Orbánnak 2022 tavaszán egy többmilliós bizottság előtt kell felelni mondataiért

- Advertisement -

Vélemény

Magától Orbán Viktortól tudjuk, hogy sosem hazudott az embereknek. Minden amit mond tehát, ebből a megközelítésből, az a valóság. Az az igaz. Tehát az is igaz, amit most mondott az állami rádióban, hogy novemberben megszólalt a csengő a fejekben, látta a zavart és azért rendeltek kínai és orosz vakcinákat, mert az uniós szállítmányok akadoztak. Hogyjuk most, hogy így volt-e, most nem erről akarok írni. Hanem arról, hogy a miniszterelnök arról beszélt, hogy most nagy bajban lennénk, ha külügyi és járványügyi szakemberek nem látták volna előre a bajt. Kétség kívül, nagy a baj. Azonban most már azt is tudjuk, hogy a kormány ezt látta, tudta előre.

Tessék tehát elengedni azokat a gondolatokat, hogy a kormányt váratlanul érte a harmadik hullám, és most a kapkodás miatt sok a hiba, ellentmondásos a kommunikáció több ügyben is. Mert hehát a kormánynak volt négy hónapja, hogy rákészüljön ezekre a hetekre. Így készültek fel. Hogy egyszer van ügyelet az oktatási intézményekben, aztán nincs, majd megint van. Hogy a digitális oktatás első napján behal a KRÉTA rendszer. Hogy bénázik valaki, vagy megőrül az informatika, és megbolondult sms-ek mennek ki az oltásra váróknak, így az egyik vakcinával le kellett állítani a tömeges oltást. Hogy a védettséget igazoló káryta QR kódja azt mutatta eleinte, hogy a kártya nem is létezik. Hogy már csak arról van szó, hogy az időseket be tudják oltani húsvétig, miközben korábban a miniszterelnök arról beszélt, hogy addig minden regisztráltat be tudnak oltani. Hogy sikerült egy olyan fűnyíró elvű üzletbezárásról dönteni, amely olyan helyzetet okozott pl. a piacokon, hogy ott mindenki árulhat még akár virágot is, csak a szerencsétlen szaküzletek nem. És arra sem gondolt senki, hogy éppen nőnap jön, a boltokban roskadoznak a virágok, ezért gyorsan átírták a rendeletet. Ezek szerint tehát ezek egy négy hónapig tartó tudatos felkészülés szüleményei.

Hasonló cikkünk:  Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán - a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

Naponta mintegy 9 ezer új beteg kerül a kórházakba manapság. 150 és 200 között van a naponta elhunytak száma. Merkely professzor arról beszélt korábban, hogy békeidőben egyszerre ezer koronavírusos beteg lélegeztetésére van kapacitás. Most ezen a számon túlvagyunk. Már gyerekek kerülnek lélegeztetőgépre. Gyerekek otthonról tanulnak, de a pedagógusok oltásáról nem is hallunk. A kormány tehát látta a bajt előre, és engedi, hogy több, mint ötezer egészségügyis elhagyja az állami egészségügyet, és nincs senki, aki kéri, hogy ha marad is a rendelkezés, de legalább tolják ki a szerződések aláírásának határidejét, és ne ezekben a hetekben várják el a kimerült, agyonhajszolt orvosoktól, ápolóktól, hogy döntsenek sorsukról. Rezidenseket kell a kórházakba átirányítani. És bár a kormány látta előre a bajt, februárban mégis elindította a nyitásról a nemzeti konzulátciót. Amelynek kérdéseit borzalmas időérzékkel teszi fel naponta a Fidelitas a közösségi médiában, mintha most valóban nyitni lehetne. De már erről beszél az interjúban a miniszeterelnök is, és szerinte, ha a mutánsok ellen is védenek a mostani vakcinák, akkor csak pár hetet kell kibírni. Miközben éppen arra figyelmeztet egy gazdasági szakember, hogy alapvető hiba sok kormány esetében, hogy ha javulnak a számok, azonnal enyhítenek, mert a választásokra gondolnak, és nem akarnak abba népszerűtlenül belemenni. Majd jönnek az újjabb hullámok.

Ha valóban látta a kormány és közte nyilván Orbán Viktor is, hogy baj lesz, és most baj is van, akkor vajon elszámol-e valaha is azzal, amit tett és ahogy tett a kormánya novembertől a márciusi zárásig? Mert felelnie kell egyszer. 2022 tavaszán nála is ki fog nyílni a napló, és sok millió vizsgabiztos kérheti tőle számon mostani mondatait is.

Gunity Gábor főszerkesztő

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...