fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Problémába ütközött olvasónk az ingyenes internet igénylésekor

- Advertisement -

Március 5-én módosították a korábbi kormányrendeletet, így most nemcsak középiskolások, hanem általános iskolások és az ott tanítók is igényelhetik szolgáltatójuknál, hogy egy hónapig ingyen kapják az internetet a digitális oktatás miatt. De ez csupán a helyhez kötött internetre vonatkozik.

Olvasónk jelezte a kecskeméti székhelyű szolgáltatójánál, hogy élne a lehetőséggel. Azonban meglepődött a válaszon. A szolgáltató a következőt írta neki:

„A Kormány ezt a rendelkezést és annak anyagi támogatását sem előzetesen, sem azóta nem egyeztette le a szolgáltatókkal, így jelenleg még nem tudjuk, hogy ezt a kieső árbevételt, a Kormány nekünk meg fogja e fizetni…Extrém méretű bevétel kiesés esetén megeshet, hogy nem fogunk tudni internetszolgáltatást vásárolni, villanyszámlát, bérleti díjat, üzemanyagot és a munkatársaknak munkabért fizetni…A fentiek miatt előfordulhat, hogy a Kormány által elrendelt de anyagilag nem támogatott, ingyenes internet szolgáltatás igénylése miatt Ön és családja szolgáltatás nélkül marad…Az eddig beérkezett igényeket tudjuk 30 napra a rendeletben meghatározott módon a következő hónapra jóvá írni…2021. március hónaptól egyenlőre nem tudjuk garantálni a kedvezmények azonnali jóváírását mindaddig, amíg a Kormány részéről a kompenzációs megoldás nem tisztázódik.”

Tehát a szolgáltató azt állítja, hogy fogalma sincs, a kormány akarja-e, és hogyan kompenzálni a kiesést, és lényegében azt írja le, hogy ha túl sokan kérik az ingyenességet, akkor végül a szolgáltatás kerül veszélybe, ha nem lesz kompenzáció. Ezért egelőre kivárnak. Hozzátették, hogy a középiskolásoknak járó korábbi 3 hónapos ingyenes internetet a saját költségükön biztosították, de most kibővült a kör. Ugyanakkor egyetértenek azzal, hogy támogatni kell a digitális oktatáshoz való hozzáférést azoknak, akik ezt nem tudják megengedni. Emiatt a cég önkormányzatokkal összefogva segített is rászorulóknak, akár eszközökkel is. Az igényeket begyűjtik, de nem tartják igazságosnak a szabályozást, amely mindenki számára egységes előnyt biztosítana.

Hasonló cikkünk:  Mi a köze van Kim Kardashiannak a sarló és kalapácshoz?

Olvasónk egyelőre nem tudja, hogy az egy hónapot mikor fogják számára jóváírni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...