fbpx
7.3 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

Rendhagyó születésnap

- Advertisement -

Március 2-án ünnepeltük Arany János születésének 204. évfordulóját. A járványügyi korlátozások miatt az idei nagykőrösi megemlékezés rendhagyó volt.

Délután az Arany János Társaság helyezett el koszorút az Arany-család Hősök terén álló szobránál. Rendezvényt nem szerveztek, így csak egy maréknyi megemlékező gyűlt össze, a maszkviselés szabályait betartva. A Himnusz közös eléneklése után Szigeti Márta, az egyesület elnöke emlékezett meg Aranyról, a családjáról, idézte fel a költő nagykőrösi tartózkodásának néhány momentumát. Ezután két rövid Arany vers hangzott el, majd a koszorú elhelyezését követően Arany-nótákat énekeltek a résztvevők.

Az Arany János Kulturális Központ erkélyéről napközben óránként Arany János versei hangzottak el, a Szabadság tér 6. szám alatti üresen álló üzlethelyiség kirakatába pedig a festmények után Arany János emléke költözött be.
Többek között a költő használati tárgyai, például a pipája és óratartója került kiállításra, valamint olyan relikviák, mint Arany Juliska hímzett bibliajelzője és 1848-as pénzekből készült karkötője. A portál másik felében a Nagykőrösön született balladák elevenedtek meg, Zichy Mihály 1895-ben készült illusztrációban például az V. László és az Éjféli párbaj is életre kelt.

Fotó: Farkas László
tudósítónktól

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...