fbpx
21.9 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Se soron kívüli oltás, se béremelés a postásoknál

Elégedetlen hangok szűrődnek ki a nagy állami cég, a Magyar Posta háza tájáról. A szakszervezetek leginkább a 8 ezer kézbesítőnek kért soron kívüli oltást, de levelükre még csak választ sem kaptak – derül ki a Népszava összeállításából.
De a bérekkel is sokan elégedetlenek. Munka van dögivel, annyi levelet kell kihordania egy öt órában foglalkoztatott kézbesítőnek, hogy munkaideje után is hordja a leveleket, ezért cserébe  havi bruttó 137 ezer forintot kap – mesélte a postás a lapnak.

„Azt a postást sem becsülik meg, aki már 15-20 éve ezt csinálja, mert a bére nem több mint a garantált szakmunkás minimálbér, ami most bruttó 219 ezer forint. Így havonta nagyjából 140 ezer forintot visz haza, betegség esetén csak a hatvan százalékát, amiből aligha lehet eltartani egy családot”
– mondta az egyik szakszervezet elnöke.

Két és fél hónap eltelt az évből, de még el sem kezdődtek az idei béremelésre vonatkozó tárgyalások a cégnél.
A kézbesítők mellett az ötezer levélfelvevő is zúgolódik.
Hasonló cikkünk:  Kecskemétieket tüntettek ki augusztus 20. alkalmából

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...