fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Se soron kívüli oltás, se béremelés a postásoknál

- Advertisement -
Elégedetlen hangok szűrődnek ki a nagy állami cég, a Magyar Posta háza tájáról. A szakszervezetek leginkább a 8 ezer kézbesítőnek kért soron kívüli oltást, de levelükre még csak választ sem kaptak – derül ki a Népszava összeállításából.
De a bérekkel is sokan elégedetlenek. Munka van dögivel, annyi levelet kell kihordania egy öt órában foglalkoztatott kézbesítőnek, hogy munkaideje után is hordja a leveleket, ezért cserébe  havi bruttó 137 ezer forintot kap – mesélte a postás a lapnak.

„Azt a postást sem becsülik meg, aki már 15-20 éve ezt csinálja, mert a bére nem több mint a garantált szakmunkás minimálbér, ami most bruttó 219 ezer forint. Így havonta nagyjából 140 ezer forintot visz haza, betegség esetén csak a hatvan százalékát, amiből aligha lehet eltartani egy családot”
– mondta az egyik szakszervezet elnöke.

Két és fél hónap eltelt az évből, de még el sem kezdődtek az idei béremelésre vonatkozó tárgyalások a cégnél.
A kézbesítők mellett az ötezer levélfelvevő is zúgolódik.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...