fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Varga Judit miniszter gratulált a “valódi” nőknek – de van itt egy kérdés

Varga Judit igazságügyi miniszter úgy érzete, a nőnap alkalmas lehet arra is, hogy ne csupán köszöntse a “valódi” nőket, hanem odabökjön azoknak is, akik pl. nemet változtattak (választottak – így írja)

A politikus ezt a posztot írta a Facebookon:

A miniszter minden bizonnyal bajban lenne már a számolás legelején, milyen nemekkel folytassa a felsorolást egészen százig. Persze ez csupán egy odaszúró megjegyzés nyilván, és akkor most finomak voltunk. De menjünk tovább. Azokat köszönti tehát, akik mernek valódi nők lenni.

A transzszexuálisokat is?

Közülük többen választottak a Varga-féle 100 nem egyikéből (maradjunk ennél). Miközben az sem ördögtől való, ha valaki nőként férfi, férfiként női ruhába bújik, parókát hord, ha neki vagy párjának ez tetszik, és így érzik jól magukat (ők a transzvesztiták-akik nem jutnak el nemváltoztató műtétig), a transzszexuálisok esetében sokkal mélyebbre kell menni, ha meg akarjuk érteni (már ha), miért változtatnak nemet. Itt arról van szó, hogy egyszerűen nem érzik jól magukat a testükben. Például férfinak született valaki, de úgy érzi, ő igazából nő, és az is szeretne lenni. Ez a vívódás pedig komoly egészségügyi károkat is okozhat neki. Ebben az esetben a férfi testben élő nő szakemberekkel, pszichológusokkal kommunikálva juthat arra, hogy nővé operáltatja magát. Az érintettek ez előtt már rendre megtesznek mindent, hogy kinézetre és viselkedésre nőnek látszódjanak, de a nemváltó műtétet csak úgy nem végzik el. De aki eljut idáig, és az orvostudománynak is az a véleménye, hogy az egyénnek nőként kell élnie, abban az esetben már nem beszélhetünk egyszerű hóbortról, választásról, szerepjátékról. Ők nem úgy kelnek egyik nap (ezzel nem azt állítjuk, hogy a többiek igen) hogy nők akarnak lenni. Tehát vargai értelemben ezek a nők éppenhogy felvállalják valódi nőiségüket, és vállalják, hogy komoly műtétek sorozata után nőként éljék életüket.

Hasonló cikkünk:  Tanulási nehézséggel küzdőknek sem elérhetetlen a nyelvvizsga
Hasonló cikkünk:  Vége lehet a drágulásnak az építőanyagoknál

De vajon köszönti-e őket is Varga Judit valódi nőként?

Ha arra gondolunk, hogy a veszélyhelyzet idején a kormánynak egyik fontos teendője az volt, hogy az Alaptörvénybe írja, hogy az apa férfi és az anya nő, akkor nincs sok kétségünk. És ha maradt is valamennyi, a 100 féle nemről szóló utalás még azt is elpárologtatja.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...