fbpx
12.1 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

A Tisza nevében, ami népeket köt össze – a Tisza fontos része az életünknek

A Tisza nevében címmel, 2021. március 31-én, 19 órakor került bemutatásra Ljasuk Dimitry természetfilmes, kárpátaljai hulladékproblémáról szóló filmje.
Az 55 perces dokumentumfilm négy országban, Ukrajnában, Magyarországon, Szerbiában és Romániában játszódik. A film tíz szereplő érzésein és történetein keresztül, egyedi módon mutatja be a környezetszennyezés határokon átívelő problémáját. Fő célja a probléma okainak megértése, az eddigi megoldások bemutatása és újabban keresése.
Folyóink szennyezettsége növekszik, sürget az idő a cselekvésre. A Tiszát érintő műanyagszennyezés pusztítja a folyó élővilágát és elcsúfítja partjait. Viktor Bucsinszky és Franz Béla kárpátaljai környezetvédők, a probléma enyhítésére néhány éve nyitottak egy kisebb, ámde annál hatékonyabb hulladékkezelő udvart, ahol a szelektíven csoportosítják a hulladékot. A filmben a rendező személyesen kíséri végig küzdelmes hétköznapjaikat.
És, hogy miért a Tisza Ljasuk Dimitry szívügye? Erre a kérdésre, maga a film készítője adja meg a választ:
A Tisza fontos része az életemnek. Gyökereket, szeretetet és boldogságot ad. A Tisza-tónál nőttem fel, a Tisza iránti szeretetemet ukrán édesapámtól kaptam, aki a folyónál találta meg a nyugalmát és végül a folyón is halt meg.  
A teljes interjú az ng.24.hu oldalon olvasható, a film pedig az alábbi linken.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...