fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Ángyán József, Orbán volt államtitkára a kínai “rabló” hiteléről indítana nemzeti konzultációt

- Advertisement -
Ángyán József 2010–2012 között az Orbán-kormány vidékfejlesztésért felelős államtitkára volt. Nevéhez fűződik a helyben élő és gazdálkodó családi, kis- és középbirtokosoknak kedvező földbirtok-szabályozási rendszerének terve, amit végül maga az Orbán-kormány puhított fel, ezzel kedvezve a nagybirtokosoknak. Ángyán ekkor be is adta a lemondását, majd kilépett a Fideszből.
Ángyán szerint, maffiaszerű hálózatokon keresztül 1000 hektár is koncentrálódik bizonyos családok, cégek, érdekkörök kezében, amit később hosszú elemzéseken keresztül mutatott be Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás – címen. Ángyán egykor népszerű politikusa volt a Fidesznek (2006-tól a Fidesz országgyűlési képviselője), de az Ángyán-jelentések óta nemcsak megszüntették az egyébként egyetemi tanárként is tevékenykedő gödöllői környezetgazdálkodással foglalkozó intézetét, hanem rendre a Fidesz propaganda kereszttüzébe is került, mint, aki „aknamunkát végez”.

Ángyán: Orbán az emberek megkérdezése nélkül döntött Kína mellett

Ángyán József évek óta nem szólalt meg a nyilvánosság előtt, de most megtörte a csendet a kínai gigahitel miatt és hosszú bejegyzést tett közzé egy facebook posztban. Ángyán így ír:

Nos 2003-ban Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása – ezzel szuverenitásunk egy részének kétségtelen feladása – ügyében még országos népszavazás volt. Azóta sokat fejlődhetett az ország, vezetése ma „sokkal jobban teljesít”, hiszen úgy tűnik a bonyolultabb – „hova kerüljön a biciklitároló” típusú, a közösséget megosztó, sorsdöntő – kérdések „össznemzeti” megvitatásával szemben a kelethez, annak diktatúráihoz való csatlakozást érintő „egyszerű ügyekben” nemhogy népszavazásra, de még csak „nemzeti konzultációra” sincs szükség. A kormány és annak feje – „a magyaroktól kapott teljeskörű felhatalmazás” jegyében nem először – „az emberek” és a törvényhozás megkérdezése nélkül is dönteni tudott a kínai elköteleződés újabb lépése mellett.

A bátor, antikommunista harcos Orbán a pekingi Tienanmen téren a kommunisták hősi emlékművét koszorúzza. / Kép: MTI

A volt politikus úgy folytatta, hogy áttanulmányozta ezt a „nagyívű” projektet és felvetette, hogy nemvolna haszontalan legalább például az alábbi kérdésekben „nemzeti konzultációt” tartani.
Egyetért-e Ön azzal, hogy 31 évvel a rendszerváltás és 17 évvel az EU-csatlakozás után
  • az a sanghaji Fudan egyetem, a Kínai Kommunista Párt elitegyeteme létesítsen Budapesten, 520 ezer négyzetméteren, részben a tervezett ferencvárosi, 12 ezres kollégiumi negyed, a Budapest Diákváros helyén, 4-5 karból álló, 5-6 ezer hallgatót és mintegy 500 oktatót befogadó önálló egyetemi campust, amely egyetem
  • együttműködik a kínai hírszerzéssel, külön kémiskolát működtet, és a Kínai Kommunista Párt elitképzőjeként tanárainak és hallgatóinak legalább negyede párttag?
  • ahol a párt iránymutatásainak megfelelően az oktatás és kutatás nem érintheti egyebek mellett az alkotmányos demokrácia, a civil társadalom, a sajtószabadság, a KKP bírálata, a kínai szocializmus nehézségei és az emberi jogok területeit?
  • már 2024-től Fudan Hungary Egyetem néven működjön, amit – a magyar állam alóli egyetem-kiszervezések mintájára – egy kínai-magyar vagyonkezelő alapítvány hoz létre és tart majd fenn?
  • a projekt 100 MrdFt közvetlen magyar költségvetési forrásból és 450 MrdFt – a magyar állam által, a Budapest-Belgrád vasút beruházás mintájára felvett – kínai hitelből valósuljon meg, amelyet teljes egészében Magyarország fizet?
  • kizárólagosan kínai kivitelezésben – kínai technológiával, munkaerővel és építési anyagok felhasználásával – épüljön meg.
Ángyán így zárja a bejegyzését:
szerintem az állami, rendszer szintű korrupció és hazaárulás megalapozott gyanúját is felvető – projekt további fejleményeit, a körülötte kialakuló kormányzati terelést és hazudozást is figyelemmel kísérve, szeretettel és barátsággal: Jóska”
Ángyán teljes írása a greenfo.hu oldalon olvasható el.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...