Az orvosi kamara és a szakszervezet is beengedné a sajtót a kórházakba

0
(Fotó: Portfolio.hu)

A kormány egyértelművé tette, hogy szerinte jelenleg semmi keresnivalója a sajtónak a kórházakban.

Kovács Zoltán államtitkár szerint

a kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni

Orbán Viktor szerint pedig

nem most van itt az ideje, hogy kamu videók készüljenek a kórházakban.

Ezekkel a mondatokkal reagáltak 28, a kormánytól független szerkesztőség kérésére, köztük a KecsUP-éra is, amelynek az volt a lényege, hogy talán még nagyobb lenne a lakosság odafigyelése, ha láthatnák, milyen erőfeszítés zajlik a kórházakban minden egyes életért.

Majd miután kioktatták a sajtót, hogy nem most kell bemenni a kórházakba, az állami hírügynökség fotósát beengedték egy kórházba, hogy egy képsorozatot készítsen egy Covid osztályon.

A kamara és a szakszervezet is beengedné a sajtót

Az Alfahír megkereste az Magyar Orvosi Kamarát, hogy mi a véleményük a szerkesztőségek kéréséről. Azt válaszolták, hogy

“Hisszük, hogy a polgárok alapvető döntéseinek (oltás, korlátozó intézkedések fegyelmezett betartása) meghozatalát elősegítené, ha szembesülnének a valós helyzettel, azzal, amit az egészségügyi dolgozók nap mint nap átélnek”

Szintén a lap kereste fel a Magyar Orvosok Szakszervezetét, onnan az a válasz érkezett, hogy

Hasonló cikkünk  Aktuális-e ma az őszödi beszéd néhány mondata?

“Nagyon fontos lenne, hogy a sajtó munkatársai bejuthassanak az egészségügyi intézményekbe, és objektíven bemutathassák azt, hogy milyen heroikus küzdelem zajlik a kórházakban. Nem gondoljuk, hogy ezzel akadályoznák az a kórházban zajló munkát, sőt, azzal, ha a tudósítások következtében az emberek komolyabban vennék a járványügyi szabályokat, csak segítenék az egészségügyi dolgozókat abban, hogy csökkenjen rajtuk a jelenlegi nyomás. Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy a járványnak minél hamarabb vége legyen.”

A frontvonalban dolgozókat tömörítő kamara és az érdekeiket képviselő szakszervezet szerint tehát nagyon is helye lenne a sajtónak a kórházakban. Ezek is úgy vélik, hogy segíthetné a védekezést, ha megtapasztalhatná a lakosság, hogy mi zajlik a falakon túl.