fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Az új lakások négyzetméterára 10%-kal emelkedett, Kecskeméten az átlag 608.000 Ft

- Advertisement -
A vidéki ingatlanpiacon az új építésű ingatlanok száma ugyan csökkent tavalyhoz képest, az átlagos négyzetméterár azonban nem. Az Otthon Centrum felmérése szerint márciusban a megyei jogú városokban 13 százalékkal kevesebb lakás érhető el, mint egy évvel korábban. Ezzel szemben az átlagos árszint majdnem tíz százalékkal emelkedett.

Kecskeméten 631 új lakás épül átlagos 608.000 forintos négyzetméteráron 

A legdrágább város Debrecen, ahol négyzetméterenként már 838 ezer forintos fajlagos árral szembesülhetnek a vevők. A megyei jogú városokban végzett felmérése szerint 278 társasházi lakás projekt volt elérhető 2021 márciusában, ezekben összesen 7.806 új lakás épül.

Kecskeméten az új lakos projektek száma 15, összesen 631 lakás épül 608 ezer forintos négyzetméteráron. A szabad lakások aránya közel 60%.  

A 23 megyei jogú város közül a legtöbb beruházás Debrecenben és Szegeden van folyamatban (36-36), de a harmadik Győr is csupán eggyel maradt le. Az épülő új lakások száma is ebben a három városban a legmagasabb, de a sorrend megfordult: Győr feljött az első helyre (1 730), amelyet Szeged (1 066) és Debrecen (724) követ.
Soóki-Tóth Gábor elemzési vezető elmondta, a nagyobb városokban jellemzően több lakás beruházás található, míg a legkisebb megyei jogú városokban erre alig akadt példa. Dunaújvárosban és Salgótarjánban továbbra sem indult projekt, míg Szekszárdon mindössze egyetlen futó beruházásban kínáltak új lakásokat a felmérés időpontjában. Ugyanakkor az új lakások négyzetméterára tovább emelkedett a megyei jogú városokban. A 643 ezer forintos négyzetméterár 9,5 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor. Ez az árszint már eléri a külső pesti kerületek használt lakásainak négyzetméterárát. A megyei jogú városok között Debrecenben alakult ki a legdrágább fajlagos ár (838 ezer Ft/m2), amelyet Veszprém követ (715 ezer Ft/m²). A legkedvezőbb árfekvésű város Hódmezővásárhely, ahol átlagosan (400 ezer Ft/m²) kínálták az új lakásokat, ám a városok több mint felére a 400-560 ezer forint közötti ársáv a jellemző.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...