fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

BÁCSVÍZ-számlázás: van lehetőség a részletfizetésre

Ahogy korábban beszámoltam róla, telefonos önkormányzati képviselői fogadóórámon számos megkeresést kaptam a BÁCSVÍZ Zrt. számlázási rendjének módosításával kapcsolatban is. Mint ismeretes, március elején kapták meg a nagykőrösiek a szolgáltató levelét, amely szerint a víz- és csatornadíj számlaküldési gyakorlatuk március 1-től megváltozott. A korábban megszokott havi gyakoriságú számlakiállítás helyett kéthavonta készítik el a részszámlákat és így a díj fizetése is kéthavonta lesz esedékes. Ez azt jelenti, hogy ritkábban, de dupla nagyságú összeget kell majd egyszerre fizetnünk. Félő, hogy sok nagykőrösi családnak ez terhet fog jelenteni.

Ugyancsak beszámoltam róla, hogy a témával kapcsolatban levelet küldtem a BÁCSVÍZ Zrt-nek, kérve a döntésük felülvizsgálatát. Megkeresésemre dr. Kis Attila ügyfélkapcsolati osztályvezető a következő választ küldte:

„A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által jóváhagyott Üzletszabályzat 7.3.1.1 fejezete szerint a havi 200 m3-nél alacsonyabb fogyasztások esetében évi egy elszámoló számla mellett 2-havonta az érintett felhasználó fogyasztási szokásainak megfelelő részszámlák kibocsátását végezzük el. A számlázási rend változásáról az átállást megelőző, korábbi számlázási gyakorlat szerint elkészített számlához mellékelt tájékoztató levél, valamint a felhasználók széles köre számára elérhető médiamegjelenések formájában adtunk tájékoztatást. (…) A Nagykőrös Ceglédi út 20. című felhasználási helyre 2021. február 25-én készült el az a 2021. január 5. és február 4. közötti időszak 1-havi fogyasztását tartalmazó részszámla, amelyhez mellékeltük tájékoztató levelünket a számlázási gyakoriság módosulásáról. A változás eredményeként a 2021. február 5. és március 4. közötti időszakra vonatkozó számláját 2021. április elején fogja megkapni, majd ezt követően a március 5. és május 4. közötti időszakra vonatkozó kéthavi részszámla kerül kiállításra.

Minden nagykőrösi felhasználónak a saját számlázási rendjéhez illeszkedően, a fentiekhez hasonló ütemezéssel küldtük meg tájékoztatásunkat lehetőséget biztosítva a változásra történő felkészülésre. (…) Amennyiben mégis nehézséget okoz a kettő havi számla egyösszegben történő befizetése, az érintett felhasználó írásban benyújtott kérelmére legfeljebb 2-havi részletfizetési lehetőséget tudunk biztosítani.”

Köszönöm az osztályvezető úr válaszát, amelyben fontos információra hívta fel a figyelmet.

Akinek gondot okoz a kéthavi számla egy összegben történő kifizetése, a tartozás felhalmozásának megelőzése érdekében éljen részletfizetés lehetőségével.

László Ferenc
önkormányzati képviselő (Jobb Nagykőrösért)
az MSZP nagykőrösi elnöke

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...