fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Beszállítói nehézségek miatt állt le a Mercedes-gyár

Módosította a termelési programját a Mercedes-Benz alkatrészhiánnyal küzdő kecskeméti gyára, amely ezt az időszakot átépítési és karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel. Több oltópontot is felállítottak az üzemben.

A kecskeméti gyár beszállítói nehézségek miatt a tervek szerint a 17. naptári hétig bezárólag módosította termelési programját

– reagált a Világgazdaság megkeresésére a Mercedes-Benz a kecskeméti üzem leállását firtató kérdésekre. A hivatkozott naptári hét a következő, április 26-május 2. közti időszakot jelöli, márpedig a Baon.hu csütörtök délutáni híre is arról szólt, hogy az autógyár szerdán állt le, és alkatrészhiány miatt egészen május 2-ig szünetel a termelés.

A vállalat arra hívta fel lapunk figyelmét, hogy egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban.

Továbbra is csupán akkora időtávra tervezünk előre, amennyire azt a helyzet megengedi. A folyamatosan változó helyzet miatt jelenleg még korai lenne előrejelzésekbe bocsátkozni a további hatásokról

– közölték az autógyárnál, hozzátéve, hogy a konszern szoros kapcsolatban van mind a közvetlen beszállítóival, mind pedig a félvezető-beszállítóival.

Az átmeneti nehézségek közepette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában több oltópontot is kialakítottak, így ezt az időt arra is használják, hogy „jelentős számú munkavállalónak ajánlják fel a koronavírus elleni védőoltás lehetőségét”, amennyiben erre önként jelentkeznek.

A Mercedes-Benz illetékesei azt állították a Világgazdaságnak, hogy „eközben zavartalanul folyik a kiemelt stratégiai projektek megvalósítása, valamint az alapvető működéshez szükséges feladatok ellátása is.” A kecskeméti gyár ezeket a napokat továbbá átépítési és karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...