fbpx

FRISS HÍREK

Beszállítói nehézségek miatt állt le a Mercedes-gyár

- Advertisement -
Módosította a termelési programját a Mercedes-Benz alkatrészhiánnyal küzdő kecskeméti gyára, amely ezt az időszakot átépítési és karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel. Több oltópontot is felállítottak az üzemben.

A kecskeméti gyár beszállítói nehézségek miatt a tervek szerint a 17. naptári hétig bezárólag módosította termelési programját

– reagált a Világgazdaság megkeresésére a Mercedes-Benz a kecskeméti üzem leállását firtató kérdésekre. A hivatkozott naptári hét a következő, április 26-május 2. közti időszakot jelöli, márpedig a Baon.hu csütörtök délutáni híre is arról szólt, hogy az autógyár szerdán állt le, és alkatrészhiány miatt egészen május 2-ig szünetel a termelés.

A vállalat arra hívta fel lapunk figyelmét, hogy egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban.

Továbbra is csupán akkora időtávra tervezünk előre, amennyire azt a helyzet megengedi. A folyamatosan változó helyzet miatt jelenleg még korai lenne előrejelzésekbe bocsátkozni a további hatásokról

– közölték az autógyárnál, hozzátéve, hogy a konszern szoros kapcsolatban van mind a közvetlen beszállítóival, mind pedig a félvezető-beszállítóival.

Az átmeneti nehézségek közepette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában több oltópontot is kialakítottak, így ezt az időt arra is használják, hogy „jelentős számú munkavállalónak ajánlják fel a koronavírus elleni védőoltás lehetőségét”, amennyiben erre önként jelentkeznek.

A Mercedes-Benz illetékesei azt állították a Világgazdaságnak, hogy „eközben zavartalanul folyik a kiemelt stratégiai projektek megvalósítása, valamint az alapvető működéshez szükséges feladatok ellátása is.” A kecskeméti gyár ezeket a napokat továbbá átépítési és karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...