fbpx
20.8 C
Kecskemét
2021. május 15., szombat
KecsUPLelátóEb meccs a Puskásban: Magyaroknak védettségi igazolás kell, külföldieknek elég a negatív...

FRISS HÍREK

Eb meccs a Puskásban: Magyaroknak védettségi igazolás kell, külföldieknek elég a negatív teszt

Az UEFA honlapján már lehet tájékozódni arról, hogy a visszajelzett országok közül hova, milyen feltételekkel lehet beutazni, illetve a meccsekre kitűzött stadionokba milyen feltételekkel lehet belépni.

A feltöltött információk szerint a magyar szurkolóknak a Puskás Arénába

  • oltási igazolás kell a belépéshez, VAGY
  • igazolniuk kell az immunitást (tehát bizonyítani, hogy átestek már a koronavíruson)

A külföldi szurkolók esetében eggyel megengedőbb a szabályzat, ugyanis az előző feltételek mellett tőlük elfogadják a negatív tesztet is, ha az a meccs előtti 72 órán belül készült.

Orbán Viktor egyébként a pénteki rádióinterjújában, amelyben nem mondott igazat a nemzeti konzultáció és az iskolanyitás összefüggéséről, azt mondta, hogy a labdarúgó Eb idejére minden magyar megkapja az oltást, aki regisztrál.

18 év alattiak hogy léphetnek a stadionba? Egyelőre nem tudni

Az UEFA azt ígéri a már linkelt oldalon, hogy lesznek hamarosan további információk is itt, a Magyar Labdarúgó Szövetségnek pedig azt kell tisztáznia, hogy a 18 év alatti magyar szurkolók miként léphetnek a stadionokba. Mert aki nem esett át a betegségen, az sehogy nem tudja igazolni a védettségét, ugyanis ezt a korosztályt nem oltják, így védettségi igazolást sem kapnak. Az MLSZ a Facebook oldalán kommentben ígért a jövő hétre eső tájékoztatást.

Magyarország az UEFA felé azt jelezte, hogy a Puskás Arénában telt házzal engedné a meccseket, ezzel az eddig visszajelzett 8 rendező város közül egyedül nálunk számolnak 100%-os stadion kihasználtsággal. 4 város haladékot kapott a válaszra, vagyis még azt sem tudni, hogy München, Róma, Dublin és Bilbao rendező város lesz-e. Azt már korábban közölte a labdarúgó szervezet, hogy mindenképpen feltétel, hogy a meccsekre szurkolókat engedjenek be.

Az UEFA arról is tájékoztatja a Magyarországra készülő külföldi szurkolókat, hogy a belépő birtokában nem lesz szükség karanténre, de a beutazáshoz két negatív teszt szükséges.

 

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....