fbpx
13.4 C
Kecskemét
2023. június 1., csütörtök

FRISS HÍREK

Főzelék és serdülőkor | Egészség Világnapja

Idén 73. éve ünnepeljük az ENSZ jóvoltából az egészség világnapját. Az ünnep célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészségük megőrzésének fontosságára. De mit jelent az egészség? A betegség hiányát? Az egészséges táplálkozást? Az egészség ennél összetettebb fogalom: egyszerre jelenti a testi, a lelki és a szociális jóllétet. Való igaz, hogy nagymértékben befolyásolja életmódunk, amelynek minőségéért mi magunk vagyunk a felelősek.

Kamaszpanasz

Vannak időszakok az életünkben, amikor kevésbé vesszük komolyan az egészség – főleg a testi oldalának a – fontosságát. Ez többnyire gyerekként és tinédzserként jellemző, mivel ilyenkor még nem gondoljuk végig tetteink lehetséges következményeit. Hiszen ha valaki nem eszik főzelékeket, gondolhatja úgy, hogy egy gyorsétteremben is hozzájuthat a kalóriaadagjához. Vagy nem fogyaszt gyümölcsöket, és amikor megkérdezik tőle, hogy mi a kedvenc zöldsége, a pizzát említi. Esetleg kiegyensúlyozottan táplálkozik, de nem mozog eleget, és csak a képernyő előtt ül. Netalán úgy érzi, hogy nincsenek barátai.

Egészségre nevelés

A megfelelő testi és lelki egészség nemcsak nekünk jó, hanem a környezetünkre is pozitívan hat. A Covid árnyékában fontos, hogy rettegés helyett megtanuljunk felelősségteljesen viselkedni, és közvetítsük az egészséges életmód fontosságát a fiatalok felé. Az online oktatás során ez nem érvényesülhet igazán, és a szociális távolság sem tesz jót senkinek. Ezért javasolt a több hónapnyi bezártság után olyan nyári foglalatosságot keresni az iskolás korosztálynak, ahol egyrészt biztonságban vannak, másrészt kapcsolódni tudnak hasonló korú társaikhoz.

Hasonló cikkünk:  Szolnoki Fidesz-irodára is került a különös matricából
Hasonló cikkünk:  A CSOK feltételeinek enyhítésével próbálja sebességbe tenni a kormány a hitelpiacot

Mindennap egy alma…

…az orvost távol tartja. A PEOPLE TEAM új generációs nyári táboraival 1991 óta várják a 7–17 éveseket. A koronavírus-járvány miatt a tavalyi, 2020-as turnusokban megnövelték a tábori orvosok számát, gondoskodtak a mindenki számára elérhető kézfertőtlenítőről, illetve a szabadba helyezték programjaik többségét. A jelentkezőket ezúttal is kétágyas kollégiumi szobákban szállásolják el, valamint mindennapos testmozgást és korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztási lehetőséget teszik elérhetővé. Az immunrendszer erősítése és a gyakori fertőtlenítés tehát garantált, ezeken felül pedig olyan kiscsoportos foglalkozásokhoz és szabadon választott programokhoz csatlakozhatnak a srácok, amelyek során életre szóló barátságokat köthetnek, elfelejtik mobiltelefonjukat, és jövőre is vissza akarnak térni. Hogy honnan tudják? Táborozóik visszajelzései alapján azt sajnálják a legjobban, hogy 17 éves kor után nem mehetnek táborozni – ezután viszont szívesen látják őket táboroztatóként, vagyis PT-mókusként. Az élményközpontú táborokról a PEOPLE TEAM honlapján olvashatsz bővebben.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...