fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Gulyás: Szombattól este 11 órakor kezdődik a kijárási tilalom, nyithatnak a teraszok is

Gulyás Gergely az újraindítás lépéseivel kezdte és megerősítette, hogy valószínűleg már pénteken elérik a 3 és félmillió beoltottat. Ezt a belügyminiszter fogja megállapítani, majd másnap – vagyis szombaton – megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, este fél 10-ig lehetnek nyitva és 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete.

Jövő héten újabb egymillió vakcina érkezik, valamint 200 ezer orosz második oltás, és a Pfizer vakcinák is mindig időben érkeznek, utóbbiból a jövő héten 300 ezer jön.

Hasonló cikkünk:  Júliusban már 46 milliárd forinttal tartoztak a kórházak

A regisztráltak száma már 4 millió 400 ezer, a miniszter szerint nagyon hamar elérhetjük a 4 millió beoltottat is. Ebben segíteni fog az online időpontfoglalási rendszer is, melyet először az egyetemi klinikákon próbálnak ki.

Hasonló cikkünk:  A Bács megyei Oktatókórházban vasárnaptól vehető fel a harmadik körös oltás

Elhangzott az is, hogy áttekintették az iskolák és az óvodák újranyitását, a kormány adatai szerint hétfőn az óvodások 60, az alsó tagozatosok 75 százaléka vett részt a jelenléti oktatásban, ez a szám pedig folyamatosan nő.

A héten benyújtotta a kormány a költségvetés módosítását is, ez Gulyás szerint “az újraindítás költségvetése” lesz, 6000 milliárdos alappal, ami a gazdaság újraindítását, és a munkahelyek létrehozását biztosítja. A bértámogatás májusra is jár a vendéglátóhelyeknek.

A veszélyhelyzet meghosszabbítására benyújtott javaslatra Gulyás szerint azért van szükség, mert a járvány még nem ért véget, hiába javulnak a fertőzészámok. A meghosszabbítás szerinte azt szolgálja, hogy biztosítva maradjon az ország cselekvőképessége, és véghatáridőt is tartalmaz, ami a parlament őszi ülésszakát követő 15. nap. Ha azonban a kormány úgy dönt, előbb is megszüntetheti.

Hasonló cikkünk:  Nyereményjáték: Kisorsoltuk a TanyaFeszt páros bérletet

Jövő hét első felében elérhetjük a négymillió beoltottat, az ehhez kapcsolódó döntésekről Orbán Viktor miniszterelnök néhány napon belül fog tájékoztatást adni.

hvg.hu

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...