fbpx
13.8 C
Kecskemét
2021. május 16., vasárnap
KecsUPItthonIrodaszerekre, ágyeneműre költenek 300 milliót Paks2 kapcsán

FRISS HÍREK

Irodaszerekre, ágyeneműre költenek 300 milliót Paks2 kapcsán

Mintegy 292 millió forintért vesz berendezési tárgyakat és műszaki cikkeket a fejlesztőcég a paksi atomerőbővítés munkásszállóiba és kerítésen kívüli irodaházaiba, ebből irodabútorokra 262 millió forintért szerződnek az Iroda 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, további 30 millió forintért pedig elektronikai eszközöket az Arterior Komplex KFT.-től – derül ki a hvg.hu cikkéből, amely észrevette a tételeket az uniós közbeszerzési értesítőben.

A lista alapján százas nagyságrendben vesznek például mosógépet, porszívót, tévét, olvasólámpát, de ágyneműhuzatot, felmosó- és vödörszetteket, valamint fürdőszobai szemeteseket. Van emellett még a tételek között 2708 darab ólomsúly, 214 darab WC-kefe és ugyaennyi toalettpapír-tartó.

A szerződésben az is benne van, hogy a megbízott cégek vállalják a bútorok kiszállítását és a lakberendezést is.

A PIP épp nemrég tette közzé, hogy 2021 első negyedévében mekkora összegben írt alá konkrét tervezői szerződéseket az előző évben megkötött keretbeszerzések terhére –mások mellett egyébként a Fejér Tervező és Mérnökirodával, amely a Fejér-B.Á.L. Zrt., Mészáros Lőrinc három gyereke cégének leánya.

A munkásszálló berendezését az indokolja, hogy a bővítésen a tervek szerint akár 13 ezer ember is dolgozhat, közülük 7-8 ezren lehetnek, akiknek szállásra van szükségük.

A 2023-as átadással tervezett paksi beruházás hatalmas késésben van, egyelőre nem kezdődtek még meg az építési munkák.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....