fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

JEGYZET – Ez a harc lesz a végső?

- Advertisement -

Mint tudjuk, miniszterelnökünk, Orbán Viktor szeret harcolni. Harcolni az EU ellen, a migránsok ellen, Soros György ellen, és az ellenzéki egyesülés ellen. Most viszont egy valódi ellenfél ellen kell neki harcolnia, és ez a koronavírus.

Már túl vagyunk a koronavírus-járvány első, második hullámán, és most tetőzik a harmadik hullám. Ebben a koronavírus elleni harcban már eddig is több csatát vesztett a miniszterelnök.

Emlékezzünk csak, kijelentette, hogy ő a járvány elleni védekezés hatékonyságát a halálozási adatokban méri. Sajnos a halálozási arányszám a legmagasabb Európában, de a világon is a népességhez viszonyítva, hiszen több mint húszezer honfitársunk hunyt el. Ez nem siker, ez tragédia!

Aztán elhangzott részéről olyan kijelentés is novemberben, hogy most mi támadunk, és a vírus védekezik, vagy kétvállra fektettük a vírust. Sajnos a harmadik hullám fertőzési, megbetegedési számai nem ezt mutatják.

A gazdaságunk is igen csak rosszul áll a vírus elleni küzdelem korlátozó intézkedései miatt, elszabadult az infláció, főleg az élelmiszerek vonatkozásában, a forint gyengül, az államadósság pedig soha nem látott mértékben megnövekedett. Ez sem győzelem annak ellenére, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke fennen hirdeti, hogy kanyarban kell előzni, és 2021-ben fel fog lendülni a gazdasági élet, és a GDP is négy-öt százalékkal növekedni fog.

Tulajdonképpen a dilemma az, ha az emberek életét védi a kormányzat, akkor a gazdaság esik vissza, ha viszont a gazdaság érdekeit tartja szem előtt az ország újraindításával a miniszterelnök, akkor bizony ezt emberéletekkel kell megfizetni.

A legnagyobb hiba az, hogy a kormányzat nem őszintén tájékoztatja az állampolgárokat a kialakult helyzetről, és azt sem ismeri el, hogy a kórházak túlterheltek, a helyzet katasztrofális, és például Budapestről, a kórházigazgatási központból nyilatkoznak úgy, hogy az ózdi kórházigazgató hazudik, amikor arról beszél, hogy eljutottak a teljesítőképességük határáig.

Ma már ötven év alatt van átlagosan a koronavírussal fertőzöttek életkora, azaz a kor szerint a középkorúakat támadja a vírus. A fiatalokon a fertőzés szinte tünetmentesen lezajlik, miközben ők potenciális fertőzők. Így az iskolában tanító tanárok életveszélyben vannak, és hiába oltják be őket, ha nem várják ki a teljes védettség idejét, akkor túl korai kinyitni az iskolákat, hiszen a második oltás után tíz nappal áll elő a teljes védettség.

A beoltottság tekintetében európai viszonylatban a második helyen vagyunk, de sajnos, mint azt fentebb leírtuk, a halálozási ráta túl magas hazánkban.

Orbán Viktor már azt találta mondani, hogy tulajdonképpen az igazi védettséget a beoltottság fogja jelenteni, és minden egyéb intézkedés nem igazán hathatós küzdelem a járvány harmadik hulláma ellen.

Megtalálta tehát a siker útját a miniszterelnök, Orbán Viktor, hiszen a beoltottságban sikeresek vagyunk, a halálozási rátában viszont katasztrofális helyzet alakult ki.

Orbán Viktor azt is kijelentette, hogy ha a beoltottság mértéke eléri a két és fél milliót, akkor fokozatosan nyithatunk. Ezt semmiféle tudományos magyarázat nem támasztja alá, hiszen az úgynevezett nyájimmunitás Magyarországon, tízmillió lakost figyelembe véve, hetven százaléknál alakul ki, azaz hétmillió ember beoltása szükséges.

Az már csak hab a tortán, amit Lázár János, volt kancelláriaminiszter – aki jelenleg politikai parkolópályán van – gátlástalanul kijelentett, minden szakmaiságot nélkülözve, hogy a húszezer magyar haláláért a nyugati vakcinák hiánya a felelős, míg – mondja ő – hatszázezer magyar ember életét mentették meg a keleti, értsd alatti orosz és kínai vakcinák. Felvetődik a kérdés, hogy ezekkel kijelentésekkel, amelyekkel a keleti vakcinákat fényezi, akar visszakerülni ismét a hatalomba?

Egyik állítása sem igazolható, hiszen minden tudományos alapot nélkülöznek, mögöttük csak politikai érdekek húzódnak meg. A miniszterelnök azon állítása sem igazolható szakmailag, hogy két és fél millió magyar beoltottsága feltételezi a szankciók könnyítését, azaz az ország fokozatos nyitását.

Azt már magam sem merem feltételezni, hogy a két és fél millió beoltott tulajdonképpen az ötmillió kínai vakcinára vezethető vissza, melyet Szijjártó Péter vásárolt, hiszen egy embert kétszer kell beoltani.

Azt tudjuk, és tapasztaljuk is, hogy a kormány sok milliárdért naponta hozta tudomásunkra azt, hogy minden élet számít, de majd a tájékoztatás hiányossága, és a védekezés kapkodása miatt bizony minden egyes elvesztett élettel is majd el kell tudni számolni.

ábrahám

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...