fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Kinizsiből Roma-Gól, elégetett százmilliók: a Sohajda-Körtvélyesi páros továbbra is hallgat

- Advertisement -

A lapunkhoz érkezett visszajelzések szerint óriási visszhangot váltott ki a városban a Heti Hírek leleplező cikke, amelyben megírtuk, hogy az Önkormányzati Hírek egy korábbi lapszáma szerint Körtvélyesi Attila helyi Fidesz elnök – alpolgármester is a Nagykőrösi Kinizsi vezetőségi tagja volt, és így vélelmezhetően a szintén fideszes Sohajda Márk mellett neki is köze lehet a patinás sportklub kókai roma sportegyesületté alakításához.

Az Önkormányzati Hírek 2017. július 28-i száma „Nagy tervei vannak a Kinizsi FC-nek” címmel számolt be az egyesület új elnöke, a később a Fideszben kikötő Sohajda Márk terveiről. A lap szerint az új elnök „nagy lelkesedéssel látott munkához a többiekkel együtt”. A szerző, aki a Czira-kabinet tagja volt, úgy látta, hogy „ez lehet a biztosíték arra, hogy a focirajongók végre egy sok-sok örömöt, és persze gólt és győzelmet szerző csapatot láthatnak a pályán”. A Sohajdának már-már szobrot állító írást egy olyan fényképpel illusztrálta a Czira Szabolcs szerkesztette lap, amelyen boldogan pózolt a kapuban „a megfiatalodott vezetés három tagja, középen dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester”. Mivel Körtvélyesi a szerkesztőség tagja is volt, így szinte biztos, hogy ha valótlan lett volna ez az állítás, akkor nem engedi megjelentetni. Így viszont egészen más az akusztikája a Kinizsi botrányának, hiszen Körtvélyesi személyén keresztül a városvezetésig, és a Fideszig vezetnek a szálak. Jogos a kérdés: Körtvélyesi vagy esetleg Czira Szabolcs tudtak-e arról, mi folyik a fideszes Sohajda vezette Kinizsi sportegyesületben? Hihető-e, hogy a nagykőrösi foci megváltójaként emlegetett fideszes képviselő Kinizsi-ügyben Körtvélyesi asszisztálásával az orránál fogva vezette Czirát vagy ő is nyakig benne van a buliban?

Önkormányzati Hírek Nagykőrös 2017. július 28-i száma

Minderre az érintettek tudnának válaszolni, ők viszont inkább a lapítást választották, hallgatnak, mint az a bizonyos…

Pedig a tao-támogatás körüli zűrök, és a Kinizsi Roma-Góllá alakítására előbb-utóbb magyarázatot kell adniuk.

Emlékeztetőül: ahogy a Heti Hírek elsőként beszámolt róla, a Sohajda Márk fideszes önkormányzati képviselő, egyben jogi, gazdasági és közbeszerzési bizottsági elnök által vezetett Nagykőrösi Kinizsi átalakult, és kókai székhellyel, új elnökkel Roma-Gól Sportegyesületként működik tovább. Egyelőre annyit tudunk, hogy 2021. február 26-án született egy olyan új alapszabály, amely a Kinizsi nevét, a székhelyét és a vezetők személyét megváltoztatta. Civil szervezet lévén, ez csak úgy volt lehetséges, hogy taggyűlést hívtak össze, amelyre elvileg Sohajda Márk elnök volt a jogosult.

Továbbra sem tudjuk, hogy hány tagja van/volt a Kinizsinek, de mivel a törvény szerint egy civil szervezetnek legalább 10 fős tagsággal kell rendelkeznie, akkor a határozatképességhez minimum 5+1 fő, azaz 6 személy jelen volt ezen, amit saját kezű aláírásával a jelenléti íven igazolni is kellett. A taggyűlésen meghozott döntés a bíróság honlapja szerint 2021. március 16-án emelkedett jogerőre. Így lett a patinás Kinizsi neve Roma-Gól Sportegyesület, a székhelye pedig Kóka 4227 helyrajzi számmal jelölt ingatlana, Sohajda Márk helyett pedig Matyi József lett az elnök, akiről ugyancsak nem hallottunk eddig.

Sokak szerint a Kinizsi eltüntetése összefüggésben lehet a klub sorozatos tao-botrányaival.

Ugyancsak megírtuk, hogy a Kinizsi nem számolt el a kapott állami, úgynevezett tao-támogatásokkal, amely révén mintegy 57 millió forintos tartozást halmozott fel a ma-gyar állam költségvetése, illetve az országos szövetség felé. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 33 millió forintot, a Magyar Röplabda Szövetség pedig 23,8 millió forintot követelt vissza. Azt tudjuk, hogy az MLSZ az ügyet átadta a NAV-nak, a röp-labda szövetség részéről még nincs információ.

A nagykőrösi sportvezetők arra is magyarázatot várnak, hogy míg az ő szemüket néhány milliós támogatással szúrja ki Czira Szabolcs évről évre, addig a röplabda okán mire lehe-tett az elmúlt években elkölteni tárgyi eszköz beruházás jogcímen kis híján 30 millió forin-tot, utánpótlás-nevelés jogcímen több mint 81 millió forintot, versenyeztetés jogcímen pedig több mint 2 millió forintot úgy, hogy a klub azóta már nem működő honlapja szerint ösz-szesen csak 39 igazolt röplabda játékosuk volt és felnőtt bajnokságban sem szerepeltek. Hogy fordulhatott az elő, hogy míg a szülőkkel több ezer forintos havi tagdíjat fizettettek, addig Sohajdáék zsíros fizetést vehettek fel a klubtól (ennek tényét ő maga vallotta be egy korábbi nyilatkozatában és a tao-dokumentum is tartalmazza).Mindezek olyan kérdések, amelyeket kötelessége a klub- és most már a városvezetésnek meg-magyarázni, hiszen Körtvélyesi Attila vezetőségi tagként részese lehetett ezeknek a nagykőrösi embereket joggal felháborító kétes ügyeknek.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...