Kocsér – Eredményes volt a tavaszi facsemete cserebere

0

Nemcsak kapni, adni is jó! – a tavaszi ültetési szezonban először hirdettük meg fás szárú növények cserebere akcióját Kocséron, melynek keretében arra kértük az itt élőket, hogy akinek a portáján van olyan növendék fácska, vagy bokor, ami rossz helyen kelt, több is van belőle, vagy szép sarjat hajtott, de már nincs rá szükség, esetleg még útban is van, de eddig sajnálták kiásni, azt ajánlja fel azok számára, akik szívesen elültetnék ezeket.

A koronavírus árnyékában a felhívás mottójául Luther Márton gondolatát választottuk, miszerint „Még akkor is, ha tudnám, hogy holnap a világ darabokra hullik, elültetném az almafámat.”

Hasonló cikkünk  KOCSÉR: Mutass Jó Példát

Örömmel nyugtázzuk, hogy felhívásunk nyomán március végéig összesen 46 csemete cserélt gazdát. Meggy-, barack-, dió- és birsalmafák, füge- és piszkebokrok, málna-, szeder- és szőlőtövek lesznek majd hasznára a befogadó családoknak, valamint frissen ültetett orgonák és bangiták fogják díszíteni a kocséri portákat.

Ezúton is köszönjük szépen a felajánlásokat Csákné Arankának, Csongárné Julcsinak, Hojszáné Marikának, Miklós Emőkének, Molnár Marcsinak, Seres Juliannának, Varjasiné Ilikének, és a Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport tagjainak!

A tavaszi ültetési idény végével igazán elégedettek lehetünk, zöldülnek a porták, zöldül a falu és bízunk benne, hogy ősszel folytatódhat a facsemete cserebere…

Hasonló cikkünk  400 facsemetével lett gazdagabb Kocsér!

Kasza Csabáné
Legyünk Kocsér Jó Gazdái