fbpx

FRISS HÍREK

Mészárosé lett a kelet-magyarországi áramhálózat

- Advertisement -

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. tulajdonába kerül a kelet-magyarországi áramszolgáltató az E.On Hungary Zrt.-től – írta a Népszava. A Tiszántúli Áramhálózat Zrt. (Titász) vételárát nem közölték, de szakértők az ügyletet százmilliárdosra becsülik. Százmilliárd a cég eszközértéke, nyeresége az elmúlt években hatmilliárd forint körül alakult, 50 milliárdos bevétel mellett.

Mészáros kelet-magyarországi terjeszkedéséről – amely során nemrég a térség gázszolgáltatója is hozzá került, és sejthető volt, hogy az áramszolgáltatót is megcélozta – ebben a Telexes cikkben olvashat bővebben.

A Titász Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 18,7 ezer négyzetkilométeren üzemeltet 25,4 ezer kilométer villamosenergia-hálózatot. Rendszerük közel 400 településen több mint 760 ezer háztartás és üzleti vevő ellátását teszi lehetővé – emlékeztetett a Népszava.

Hasonló cikkünk:  Hittan csoportjába járó gyerekeket vett rá szexuális kapcsolatra az egykori katolikus pap

A Titász – és a hozzá hasonló szolgáltatók – az állam által meghatározott szállítási tarifából jut bevételhez, amit a lakosság rendszerhasználati díjban fizet meg.

Az ügyletet a versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, de nincsen kétség afelől, hogy ez meg fog történni, ahogyan megtörtént a Titásznál kétszer nagyobb területen tevékenykedő gázszolgáltató, a Tigáz esetében is, amelyet az egykori felcsúti polgármester, a kormányfő jóbarátja még márciusban szerzett meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...