fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Mészárosé lett a kelet-magyarországi áramhálózat

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. tulajdonába kerül a kelet-magyarországi áramszolgáltató az E.On Hungary Zrt.-től – írta a Népszava. A Tiszántúli Áramhálózat Zrt. (Titász) vételárát nem közölték, de szakértők az ügyletet százmilliárdosra becsülik. Százmilliárd a cég eszközértéke, nyeresége az elmúlt években hatmilliárd forint körül alakult, 50 milliárdos bevétel mellett.

Mészáros kelet-magyarországi terjeszkedéséről – amely során nemrég a térség gázszolgáltatója is hozzá került, és sejthető volt, hogy az áramszolgáltatót is megcélozta – ebben a Telexes cikkben olvashat bővebben.

Hasonló cikkünk:  Fotókon a repülőnap

A Titász Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 18,7 ezer négyzetkilométeren üzemeltet 25,4 ezer kilométer villamosenergia-hálózatot. Rendszerük közel 400 településen több mint 760 ezer háztartás és üzleti vevő ellátását teszi lehetővé – emlékeztetett a Népszava.

Hasonló cikkünk:  Így csökkenthetjük a nyaralás utazási költségeit

A Titász – és a hozzá hasonló szolgáltatók – az állam által meghatározott szállítási tarifából jut bevételhez, amit a lakosság rendszerhasználati díjban fizet meg.

Az ügyletet a versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, de nincsen kétség afelől, hogy ez meg fog történni, ahogyan megtörtént a Titásznál kétszer nagyobb területen tevékenykedő gázszolgáltató, a Tigáz esetében is, amelyet az egykori felcsúti polgármester, a kormányfő jóbarátja még márciusban szerzett meg.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...