fbpx
12.8 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Mostantól korlátozza a Facebook a politikai tartalmakat – nem a jobboldalt üldözik

- Advertisement -

A kormánypárti politikusok kimondottan a jobboldali vélemények korlátozásáról írnak, annak ellenére, hogy ez egyáltalán nincs így. Persze jobban hanzik, és lehet vele ütni ide és oda is. Megosztotta az erről szóló posztot Szeberényi Gyula Tamás és Salacz László is. Ehhez a Facebook vezérének egy semmiképpen nem előnyös fotóját használták illusztrációnak.

Minden politikust érint, nincs válogatás

„A Facebook úgy döntött, hogy kevesebb politikai tartalmat fog megjeleníteni a felhasználóknak. Ezt a módszert egy ideje a világ számos pontján próbálgatják, úgy tűnik immáron Magyarországon is” – írta péntek délutáni Facebook-posztjában Karácsony Gergely. Áll a Telex cikkében.

Az írás szerint a Facebook egyébként már január végén bejelentette, hogy kevesebb politikai tartalmat fog ajánlani a jövőben a felhasználóinak – azonban a mostani csökkenés az adatok szerint csak a politikusok oldalaira jellemző. A pártok, a szürkezónás propagandaoldalak és politikai „influenszerek” posztjainál ugyanis úgy tűnik, nem történt változás az interakciószámokban. Karácsony Gergely hozzátette, hogy a változtatás nem vonatkozik a hivatalos kormányzati oldalakra sem, így például Magyarország Kormányának Facebook-oldala továbbra is több százezer felhasználót érhet majd el egy-egy poszttal.

Hasonló cikkünk:  Egy hónap alatt 143 millió forintot tapsolt el a Megafon facebookos hirdetésekre

Karácsony Gergely arra kérte követőit, állítsák be oldalát „kedvencnek”, hogy minél előrébb sorolja posztjait az algoritmus a hírfolyamban. Ugyanerre kérte egyébként követőit Fekete-Győr AndrásSzél Bernadett és Donáth Anna is.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...