fbpx
15 C
Kecskemét
2023. május 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Nagy kiesést okozott a pandémia a termálfürdőknek Bács megyében is

Az ország legnagyobb területű megyéjében számos termálfürdő található, amelyek – normális időszakban – rengeteg turistát vonzanak. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Bács-Kiskun kereskedelmi szálláshelyein 2020-ban 294 ezer vendégéjszakát töltöttek el az utazók. A koronavírus-járvány miatt nyilván ez csökkenést jelent a korábbi esztendőhöz képest, aminek a mértéke 45 százalékot tett ki. Ez pont ugyanakkora csökkenés, mint amit Heves és Jász-Nagykun-Szolnok elszenvedett.

A termálfürdővel rendelkező településeket nézve a megyeszékhely, Kecskemét produkálta tavaly Bács-Kiskun legmagasabb, 90 ezres vendégéjszakaszámát. Azért ezen belül jelentős részt képviselhettek azok a vendégek, akik nem a fürdőzési céllal, hanem például üzleti okból látogattak el Kecskemétre.

Kifejezetten a termálfürdő miatt felkeresett települések közül a megye két éllovasának Kiskunmajsa (40,6 ezer vendégéjszaka) és Tiszakécske (37,8 ezer vendégéjszaka) számított. Előbbi a Jonathermál fürdőről ismert, utóbbi településen pedig két fürdő – Barack Gyógy- és Élményfürdő (lenti fotón) és a Kerekdombi Termálfürdő – is található. A következő években még sokat fejlődhet a megye turizmusa, hiszen Kiskunhalason egy egészen jelentős fürdőfejlesztésre készülnek, de Lakiteleken is bővítik a Népfőiskolához tartozó fürdőt.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten kétnapos lesz a majális, Szolnokon elmarad a városi rendezvény

Az adatok kapcsán fontos megemlíteni, hogy a KSH csak a kereskedelmi szálláshelyeken elöltött vendégéjszakákról közöl adatokat, a magánszálláshelyekről nem. Emiatt a települések valós éjszakaszáma a közölteknél magasabb, továbbá azok a helyek, ahol esetleg nincs kereskedelmi szálláshely – például Ballószög – nem szerepel a statisztikájukban.

Hasonló cikkünk:  Meghosszabbított nyitvatartás lesz húsvétkor a bácsalmási közúti határátkelőhelyen

Barack Thermal Hotel TiszakécskeLegnépszerűbb Bács-Kiskun megyei termálfürdős települések a teljes vendégforgalom* alapján – 2020 (kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma)

1. Kecskemét 90.329
2. Kiskunmajsa 40.655
3. Tiszakécske 37.874
4. Kiskunhalas 9216
5. Lakitelek 7303
6. Kiskőrös 7025
7. Kalocsa 5829
8. Kiskunfélegyháza 4340
9. Dávod 294

*Belföldi és külföldi vendégéjszakák együtt.

Forrás: Termál Online gyűjtés a KSH adatai alapján

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...