fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Nagykőrösi kettős gyilkosság: meghosszabbították az elkövető letartóztatását

- Advertisement -

Meghosszabbította a nyomozási bíró annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz – írta április 7-én kiadott közleményében a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztálya.

A szerény körülmények között élő apa és fia 2020. március 31-én ház körüli munkát végeztek városon kívüli bérelt ingatlanjuk előtt. Eközben az ittas állapotban lévő gyanúsított, a Romániából Nagykőrösre települt 19 éves V. Csaba biciklivel közlekedett a ház előtti úton, majd cigarettát kért a két férfitól. A sértettek adtak neki, majd megkérték, hogy segítsen nekik a favágásban.
Ezt a gyanúsított megtette, ám nem sokkal később – eddig ismeretlen okból – baltával fejbe ütötte az egyik sértettet, aki a földre esett és rövid időn belül elhunyt. Később a terhelt a másik sértettet is fejbe ütötte a baltával, aki szintén a földre került, majd miután a gyanúsított elvette a bántalmazott mobiltelefonját, felgyújtotta a testét.
Ezt követően az elhunytak táskáját is átkutatta, majd a bűncselekmény nyomainak leplezése céljából a másik sértett testét is felgyújtotta.

Tekintettel a várható büntetés súlyosságára, illetve arra, hogy a terheltnek állandó jövedelme, munkahelye nincs, szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a terhére rótt bűncselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el, ezért az ügyészi indítvány szerint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása is csak a letartóztatásának meghosszabbításával érhető el.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásának meghosszabbítását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. június 9-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a terhelt és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

tudósítónktól

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...