Olvasói levél: A Kásler-jelenség

0

Napjainkban szemtanúi lehetünk annak, hogy hogyan lehet egy több évtizedes kutatói munkásságot és szakmai hitelességet hatékonyan lerombolni.

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterről van szó, aki alapvégzettségét tekintve orvos, és főleg a daganatos megbetegedések kutatója volt. De, mint miniszter hitelét vesztette, mert a közvélemény felé szakmaiatlan, ugyanakkor agresszív és persze indulatkeltő állításokat harsog, valószínűleg politikai nyomásra.

Persze ez sem véletlen, mert ez a tevékenység, vagy nevezzük másképpen trollizmusnak, iparággá vált a világban Pekingtől, Moszkván át Magyarországig tízezerszámra léteznek, és persze jól is élnek, de vannak esetek, amikor focimeccsen elég egy zacskó szotyival kifizetni őket.

Tombol a hatalmi propaganda az ellenzéki összefogás politikusai ellen a koronavírusjárvány kellős közepén, mintha ez lenne a legfontosabb. Persze tudjuk azt, hogy a hatalom megőrzése szempontjából ez a propagandisztikus tevékenység igen csak megelőzi a járvány elleni védekezést a Fidesznél. Például a Magyar Orvosi Kamarával szemben a Fidesz-kommunikáció Kásler Miklóst dobta be, aki miniszteri tevékenysége miatt szakmailag súlytalanná vált, és imígyen nyilatkozott a MOK felé: „A Magyar Orvosi Kamara inkább az „oltásellenes” orvosokat állítsa át az oltás pártjára.”

Hát ez aztán tényleg komoly szakmai megállapítás, és elégedetten hátra lehet dőlni, hogy Kásler úr jól megmondta. Aki mostanában etnofitnessel foglalkozik, hogy jelesül népviseletben táncikoljanak az erre érdemesek, másrészt pedig Mátyás király csontvázát akarja összerakni, mint egy játéklegót. Erre már a tágabb publikum sem tud a döbbenettől megszólalni. Elvégre mi a fenét lehet arra reagálni, hogy a magyarok tízezreinek életét követelő járvány idején a hatalom Kásler miniszter úr személyén keresztül az orvosokat vádolja, szervezi át őket, és nevezi ki társadalmi ellenségnek.

Hasonló cikkünk  Csak írásbeli érettségi lesz, május 10-ig nem nyitnak ki a középiskolák

Emlékezzünk csak, annakidején Sztálin elvtárs is orvospereket akart indítani a néhai Szovjetunióban, amikor már látta, hogy nagy a baj. S akkor, amikor Sztálin elvtárs elhunyt, paradox módon, sok megvádolt orvos pánikba esett, hogy ki védi majd meg őket a rágalom ellenében.

Orbán Viktor persze nem generalisszimusz, ő csak nagyjából úgy van a járványosdival, hogy most az úristenen a sor, hogy odafent helyet szorítson az elhalálozott övéinek. Az övé, mármint a miniszterelnöké idelent az, hogy helyet szorítson a sajátjainak. Ehhez neki Kásler Miklós – egy korábban jobb sorsra érdemes kutatóorvos – ugyanolyan „munkaeszköz”, mint a százharminchárom legbátrabb Fideszes parlamenti képviselő.

Hasonló cikkünk  A kormány honlapja szerint a pedagógusok elveszik az oltást az idősek elől

Bakonyiné Soós Magda