fbpx

FRISS HÍREK

Szakképzetlen munkaerő is dolgozik a Humánszolgáltató Központban

- Advertisement -

Bugya László intézményvezető és Méhesné Szondi Csilla helyettes elkészítették a Nagykőrösi Humánszolgáltató Központ 2020. évi munkájáról szóló beszámolóját.

Eszerint a múlt évben a dolgozói létszámban változás történt. A család- és gyermekjóléti központ asszisztensi munkakörben egy státusz megszűnt, de emellett bővült a létszám egy karbantartóval. Az igazgatáson kialakításra került egy intézményi asszisztensi munkakör, a bölcsőde létszáma pedig kibővült egy karbantartóval. Így az intézményi lét-szám összesen 86 fő.

2020-ban nyugdíjba ment 2 fő, megvált az intézménytől 8 fő, szülési szabadságát tölti 6 fő.

Az igazgató szerint egyre nehezebb a szakképzett munkaerő megtalálása, ezért a jogszabályi lehetőségeket kihasználva szakképzeltlen, de rátermett munkavállalók alkalmazására is rákényszerültek. Két fő közfoglalkoztatott alkalmazására volt lehetőség, akik takarítói munkát végeztek. Udvaros-karbantartó munkakörre nem érkezett közfoglalkoztatott, ami nehézséget jelentett.

tudósítónktól

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...