fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Szőkéné: Visszaszerezzük az alapítványokba kiszervezett állami vagyont

Sajtótájékoztatón reagált Szőkéné Kopping Rita a DK előválasztási jelöltje (Bács megyei 1-es választókerület) arra a tegnapi parlamenti döntésre, amelynek révén újabb egyetemek kerültek alapítványi működésbe. És ezzel együtt több ezer milliárdnyi állami vagyon lett ezeké az alapítványoké.

A képviselőjelölt szerint nem az egyetemeket szolgálja ez a lépés, hanem az egyetemi vagyon és a magyar felsőoktatás átjátszásáról van szó magánalapítványokba. Szőkéné a kecskeméti példán mutatta be, hogy szerinte hogyan sáfárkodnak ezek az alapítványok a nekik adott vagyonnal. A Neumann János Egyetemért Alapítványról beszélt, amelyet még tavaly hoztak létre az egyetem működtetésére. A következő felsorolás hangzott el sajtótájékoztatón:

  • Az alapítvány megkapta az egyetem ingatlanait és ingóságait ingyen
  • Megkapta az alapításhoz szükséges 600 milliót és további 44 milliárdot működésre
  • Majd az alapítvány megvette a KEDO Zrt.-t a Campussal együtt, a szerződés nem nyilvános, így az ár sem
  • Az alapítvány ingyen átadta a tanítóképzőt a reformátusoknak, de szeptembertől Kecskeméten nem indul tanító szak
  • A reformátusok ingyen átadják a pedagógusképzés gyakorlati intézményeit a katolikus egyháznak
Hasonló cikkünk:  Erős hetünk volt Kecskeméten

Szőkéné Kopping Rita elmondta, hogy ilyen alapítványból már van 32, és további 17 van tervezés alatt. A felsőoktatástól kezdve a kultúrán át talán még az egészségügy területén is ilyenekbe szervezik ki az állami vagyont – hangzott el.

Hasonló cikkünk:  Február 1-től emelkedik a szippantás díja Kecskeméten

Képviselőként a legfontosabb feladatom lesz, hogy az alapítványokba kimenekített állami vagyon visszakerüljön a magyar államhoz  – fogalmazott a DK előválasztási jelöltje.

A polgármester tegnapi Hír TV-s nyilatkozatáról és korábbi facebookos posztjáról elmondta, hogy miközben Szemereyné Pataki Klaudia szerint a város fejlődésének az ellenzék a gátja, közben az ő párttársai szavazták meg azokat a döntéseket a parlamentben, amelyek okán magyar települések, így Kecskemét is, jelentős bevételektől esnek el a koronavírus-helyzetre hivatkozva.

Saját tehetetlenségéért ne az ellenzéket okolja a polgármester, hanem kérje számon Zombor Gábort és Salacz Lászlót az igen szavazatokért – mondta el Szőkéné Kopping Rita

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...